Välkommen till BP, Torbjørn Lysaker Heggem

Välkommen till BP, Torbjørn Lysaker Heggem

Share

Välkommen till BP, Torbjørn Lysaker Heggem

Den norske mittbacken Torbjørn Lysaker Heggem är klar för BP. 23-åringen kommer senast från spel med Sandnes Ulf i OBOS-Ligaen. – Torbjørn är en väldigt spännande försvarsspelare ...

Den norske mittbacken Torbjørn Lysaker Heggem är klar för BP. 23-åringen kommer senast från spel med Sandnes Ulf i OBOS-Ligaen. 
– Torbjørn är en väldigt spännande försvarsspelare som vi följt under en period, säger sportchef Philip Berglund. Han har bra erfarenhet från elitfotbollen i Norge och vi tror att han kommer fortsätta att ta bra steg hos oss i BP. Vi är väldigt glada att Torbjørn väljer oss.

– När jag var och besökte föreningen så kändes det som en förening där jag kan utveckla mig. En bra match för mig, säger Torbjørn Lysaker Heggem.

Heggem har Astor FK som moderklubb men det var i Rosenborg BK:s organisation han fick större delen av sin fotbollsfostran som ung. Genom akademin kom han fram och började tillhöra seniortruppen sommaren 2018. Ett halvår senare gick han på lån till Ranheim IL där han stannade i två säsonger. I januari 2021 lämnade Heggem Rosenborg för spel med Sandnes Ulf, det lag han tillhört de två senaste säsongerna. Nu går karriären vidare och spel med BP i Allsvenskan 2023 väntar.
– Tror det blir intressant och kul med ett nytt land och nytt folk i en ny miljö, så det ser jag fram emot, säger Heggem. Som nykomling kan det bli ett tufft år, men utan att jag har full koll på laget än så tror jag vi har goda chanser att göra det bra. Det gick bra i Superettan där laget tog många poäng, så kan vi bygga vidare på det tror jag att det blir bra.
– Jag har haft samtal med Olof (Mellberg) och han verkar ha bra koll på mig och när jag var och besökte föreningen så kändes det som en förening där jag kan utveckla mig. En bra match för mig.

Det är med Ranheim IL och Sandnes Ulf som Heggem samlat på sig rutin på seniornivå. Med Ranheim blev det spel i Eliteserien och OBOS-ligaen och I Sandnes Ulf har han varit det självklara mittbacksvalet och inte missat en enda match de senaste två säsongerna i OBOS-ligaen. Senaste säsongen gick bra för Sandnes Ulf, som lyckas knipa en av kvalplatserna för att nå avancemang till Eliteserien, tyvärr blev det dock förlust mot Kongsvinger IL i den första kvalmatchen.

Med sina 192 centimeter är det en välvuxen norrman som kliver in i vårt herrlag när vi laddar för spel i Allsvenskan 2023. Så här beskriver Torbjørn Heggem sig själv.
– En bra duellspelare, en spelare med erfarenhet trots att jag är 23 år, har spelat på de två högsta divisionerna i Norge. Bra med båda fötter och bidrar gärna offensivt från min mittbacksposition.