Välkommen till BP, Sara Nordin!

Välkommen till BP, Sara Nordin!

Share

Välkommen till BP, Sara Nordin!

Defensiv kraft förstärker vår damallsvenska trupp i form av Sara Nordin.  30-åringen kommer senast från spel med AIK de senaste fyra säsongerna men har sin bakgrund i Själ ...

Defensiv kraft förstärker vår damallsvenska trupp i form av Sara Nordin. 

30-åringen kommer senast från spel med AIK de senaste fyra säsongerna men har sin bakgrund i Själevads IK i hemmakommunen Örnsköldsvik. Första matcherna i OBOS Damallsvenskan spelades 2013, då för Sunnanå SK. 2014 värvades hon till Kif Örebro. Sommaren 2016 skrev hon på för italienska Fiorentina och spelade ett halvår  i Italien innan hon återvände till Sverige och spel med Umeå IK. Säsongerna 2018 och 2019 spelade Nordin för Åland United i den finska högstaligan innan hon tog båten över Ålands Hav för spel med AIK. Nu blir det en ny klubbadress, men ett hack upp i seriesystemet då BP:s rödsvarta tröjan ska dras på. 

Sportchef Staffan Jacobsson om nyförvärvet. 

– I Sara får vi in en rutinerad och hårt arbetande spelare.

– Hon gör att vi ökar konkurrensen centralt, både i backlinjen och på mittfältet. Bra ledaregenskaper, fötter samt i luftrummet.

Sara Nordin om att ansluta till BP 

– Det känns roligt och inspirerande att få representera Brommapojkarna under hösten. Jag ser framemot uppstarten och tillsammans göra allt för att klättra i tabellen.