Välkommen till BP, Rasmus Örqvist

Välkommen till BP, Rasmus Örqvist

Share

Välkommen till BP, Rasmus Örqvist

BP:s herrlag har gjort klart med säsongens tredje nyförvärv – den 25-årige mittfältaren Rasmus Örqvist har kritat på för rödsvart.- Vi är mycket glada över att ha Rasmus på plats. ...

BP:s herrlag har gjort klart med säsongens tredje nyförvärv – den 25-årige mittfältaren Rasmus Örqvist har kritat på för rödsvart.
– Vi är mycket glada över att ha Rasmus på plats. Det är en duktig allsvensk spelare som väljer att komma till BP vilket vi är glada över. Rasmus egenskaper passar perfekt in hos oss och han är i en bra ålder och vi är övertygade om att han kommer att ta ytterligare steg här, säger sportchef Philip Berglund.

Rasmus Örqvist om att skriva på för BP
– Det är jättekul att vara här. Jag kommer till en väldigt fin anläggning och ett bolltryggt lag som spelar väldigt fin fotboll. Allt känns positivt och jag vill bara ut på plan och köra nu.

Rasmus om karriären hittills
– Jag har tagit små kliv hela tiden. Jag började spela i både division 2 och 1 med min moderklubb Skövde, tog sedan steget till Superettan med Norrby IF för att sedan 2022 hamna i Degerfors och Allsvenskan. Det har kännts bra, utvecklingen har gått i en bra takt och nu är jag här i BP och hoppas kunna ta ytterligare kliv här.

Såhär beskriver Rasmus sina egenskaper som fotbollsspelare
– Många beskriver mig som en väldigt löpstark spelare som gillar att ha mycket boll och det håller jag med om. Jag trivs med att springa mycket i djupled och ständigt vara ett hot i offensiven, så det ska jag nog kunna tillbringa hit också.

Målet för 2024 med BP
– Vårt mål i år är att äga mycket boll i matcher, spela en fin fotboll och ta en ännu bättre placering än vad laget tog förra året, avslutar Rasmus.

Örqvist anländer till Grimsta efter att ha spenderat de två senaste allsvenska säsongerna med Degerfors, där han noterades för 55 matcher. Karriären inleddes dock på seniornivå redan 2014, när den då 15-årige Rasmus gjorde debut för moderklubben Skövde AIK i Ettan Norra. Där blev han en etablerad spelare och gjorde totalt 72 matcher innan det var dags för nästa steg, spel i Superettan 2020 med Norrby IF. Två säsonger senare fick Rasmus erbjudandet att spela i Allsvenskan för Degerfors och nu i januari 2024 är han här hos oss i BP. Vi ser mycket fram emot att få se Rasmus i BP-tröjan under våren.

Välkommen till BP!