Välkommen till BP, Philip Hellquist
Foto: Peter Appelquist

Välkommen till BP, Philip Hellquist

Share

Välkommen till BP, Philip Hellquist

BP förstärker den allsvenska spelartruppen med Philip Hellquist, 27 år. Hellquist ansluter senast från grekiska PAS Giannina som han tillhört sedan februari 2018. Hellquist har dry ...

BP förstärker den allsvenska spelartruppen med Philip Hellquist, 27 år. Hellquist ansluter senast från grekiska PAS Giannina som han tillhört sedan februari 2018. Hellquist har drygt 100 matcher i Allsvenskan på meritlistan och dessutom flertalet matcher och mål i både den österrikiska och grekiska ligan. 
– Vi välkomnar Philip till BP, en spelare som kommer att ge oss kvalité i våra offensiva positioner, säger Daniel Majstorovic, Sportchef Herr i BP.

Hellquist debuterade i Allsvenskan som 17-åring när han blev inbytt för Djurgårdens IF mot IF Elfsborg den 2 juli 2008. I Djurgården har Hellquist noterats för drygt hundra seniormatcher. Under tiden i Djurgården var Hellquist utlånad till Vasalunds IF och Assyriska FF i olika sejourer. I januari 2015 lämnade Hellquist Djurgården och Sverige för spel med SC Wiener Neustadt i den österrikiska högstaligan. Tiden i Neustadt blev kort och samma år blev ligakonkurrenten Wolfsberger AC nästa adress med 50 seriematcher och flera fina prestationer med ett gott rykte som följd.
– Det känns kul att komma hem till Stockholm, säger Hellquist när hemsidan fångar honom under söndagskvällen.
– BP har något riktigt intressant på gång med Luis och de andra i ledarstaben tillsammans med Daniel (Majstorovic, sportchef).

Sommaren 2017 tog kontraktet slut och i augusti var Hellquist tillbaka i Allsvenskan och bidrog till att Kalmar FF lämnade tabellens absoluta bottenplaceringar och säkrade ett nytt kontrakt för säsongen 2018. För Hellqvist blev det en ny resa utomlands då grekiska PAS Giannina lockade. Efter ett halvår i Grekland har kontraktet gått ut och nu är ett kontrakt på två år med BP signerat.
– Med sin tidigare erfarenhet från Allsvenskan och tiden i utlandet är jag helt övertygad om att Philip kommer att ge oss ytterligare en dimension och energi inför den viktiga andra delen av Allsvenskan, säger Daniel Majstorovic.
– Denna möjlighet kom väldigt bra för båda parter och vi hälsar Philip varmt välkommen till BP.

Hellquist är stockholmare i grunden och har gått under smeknamnet Kistas Kaká, som en flört med den tidigare Ballon D’Or-vinnaren från Brasilien. Nu är det alltså Grimstas tur att bli bas för Hellquists fotbollskunnande.
– Jag har vuxit som spelare sedan debuten i Allsvenskan för tio år sen, säger Hellqvist.
– BP spelar en fotboll jag gillar och jag vill bidra offensivt. Jag kan spela på alla offensiva positioner i BP.

Philip Hellquist ansluter till BP i samband med att träningarna inleds måndag 18 juni. Hellquist blir spelklar i Allsvenskan 15 juli då den svenska övergångsperioden börjar. Debuten i den rödsvarta tröjan kan alltså ske söndag 22 juli 15.00 mot AIK på Friends Arena.

Foto: Peter Appelquist