Välkommen till BP, Moustafa Zeidan
Varmt välkommen till BP, Moustafa Zeidan. Foto: Peter Appelquist

Välkommen till BP, Moustafa Zeidan

Share

Välkommen till BP, Moustafa Zeidan

Nästa pusselbit i lagbygget inför BPs återkomst i Allsvenskan är lagd. Vi välkomnar Moustafa Zeidan, senast i Syrianska FC, till BP. Kontraktet är skrivet över fyra säsonger. – De ...

Nästa pusselbit i lagbygget inför BPs återkomst i Allsvenskan är lagd. Vi välkomnar Moustafa Zeidan, senast i Syrianska FC, till BP. Kontraktet är skrivet över fyra säsonger.
– Det kändes rätt från första kontakten med klubben, säger BPs senaste nyförvärv till IFBP.se

Moustafa Zeidan blir det fjärde nyförvärvet inför 2018 och ansluter till BP när träningarna och försäsongen inleds 8 januari. Zeidan är fostrad i Högaborgs BK, en förening som likt BP är känd för att presentera fina talanger för fotbollsvärlden, med Henrik Larsson som största namn.
– Moustafa är en väldigt spännande central mittfältare som har de egenskaper vi letat efter, säger Daniel Majstorovic, Sportchef Herr
– En stor talang som valt att komma tillbaka till svensk fotboll efter en tid som ungdomsproffs. Han har ett väldigt spännande register där vi ser spetsegenskaper i hans teknik och passningsspel.
– Jag är mycket glad att vi signat Moustafa och kan välkomna honom till BP idag.

Den pojklandslagsmeriterade innermittfältaren lämnade moderklubben Högaborg för spel i Aston Villas akademi innan flytten gick tillbaka till Skåne för spel med Helsingborgs IF. Efter sejouren i Helsingborg blev Syrianska FC ny klubbadress under 2017. Så sent som i oktober spelade Zeidan från start i U20-landslaget. Inför 2018 väntar alltså spel med BP i Allsvenskan.
– Alla vet vad BP är för klubb. Det är en klubb som spelar ett eget spel, jag kommer till rätt miljö för mig. Föreningen är som en stor familj, säger Zeidan.
– Jag känner att jag kommer att kunna utvecklas som spelare för varje dag som går och vill hjälpa klubben. Jag vill vinna matcher, allting med klubben. Försöker alltid komma så högt upp som möjligt med klubben.

Erfarenheten är stor, trots att Moustafa Zeidan ännu inte fyllt 20 år.
– I Högaborg blev det seniorfotboll tidigt, i Aston Villa var det ungdomsnivå, på hög nivå absolut, men inte senior. Jag har varit om att både vinna och åka ur serier så en del erfarenhet har jag fått av de här åren.

Se Moustafa och BP i Allsvenskan på plats. Säkra ditt säsongskort idag så ingår Svenska Cupen.

Fakta Moustafa Zeidan
Ålder: 19
Längd: 169 cm
Moderklubb: Högaborgs BK
Tidigare klubbar: Helsingborgs IF, Aston Villa, Syrianska FC

Foto: Peter Appelquist