Välkommen till BP, Martin Rauschenberg
Två mittbackar emellan. Välkommen Martin! Foto: Peter Appelquist

Välkommen till BP, Martin Rauschenberg

Share

Välkommen till BP, Martin Rauschenberg

Den danske mittbacken Martin Rauschenberg ansluter till BP inför Allsvenskan 2018. Rauschenberg har de tre senaste säsongerna spelat med Gefle IF i både Allsvenskan och Superettan. ...

Den danske mittbacken Martin Rauschenberg ansluter till BP inför Allsvenskan 2018. Rauschenberg har de tre senaste säsongerna spelat med Gefle IF i både Allsvenskan och Superettan. Kontraktet är skrivet över två säsonger och Rauschenberg gör sin första träning med sitt nya lag i början av januari.
– BP är en bra match för mig med en attraktiv fotboll, säger nyförvärvet till IFBP.se

25-åringen inledde seniorkarriären i Esbjerg och spelade några matcher i den danska Superligan innan flyttlasset gick till den isländska klubben Stjarnan. 2015 blev Gefle IF ny klubbadress för den 189 cm långe dansken. Efter tre år på Strömvallen och Gavlevallen blir det nu Grimsta IP som blir ny hemmaplan för Martin Rauschenberg i den rödsvarta tröjan.
– Självklart lockar Allsvenskan, men framförallt BP som klubb som kunde erbjuda mig ett bra paket med allt. BP står för något jag själv kan skriva under på, säger Martin Rauschenberg
– Vi går hand i hand, jag och klubben.

Fler och fler bitar i pusslet som är BPs herrlag kommer på plats. Sedan tidigare har Fritiof Björkén och Petar Petrovic anslutit och nu kryddas truppen med en stark och stabil mittback.
– Martin har de fotbollsegenskaper vi har letat efter, dessutom viktiga delar såsom ledaregenskaper, karaktär och en proffessionalitet som sticker ut på plan, men även utanför, säger Sportchef Daniel Majstorovic.
– Jag är helt övertygad om att Martin kommer att vara väldigt bra för oss.

BP tränar november ut på Grimsta. Träningarna 2018 inleds 8 januari, då är samtliga nyförvärv på plats.

Fakta Martin Rauschenberg
Ålder: 25
Längd: 189 cm
Moderklubb: Gredstedbro BK
Tidigare klubbar: Esbjerg, Stjarnan, Gefle IF