Välkommen till BP, Lucas Hägg-Johansson!

Share

Välkommen till BP, Lucas Hägg-Johansson!

Målvakten Lucas Hägg-Johansson stärker vår trupp inför den andra halvan av Allsvenskan 2023. Efter många år i Kalmar FF ansluter Hägg-Johansson senast från danska Vejle BK. Spo ...

Målvakten Lucas Hägg-Johansson stärker vår trupp inför den andra halvan av Allsvenskan 2023. Efter många år i Kalmar FF ansluter Hägg-Johansson senast från danska Vejle BK.

Sportchef Philip Berglund om nyförvärvet

– Lucas kommer in i laget med bra energi och en ryggsäck fylld av allsvensk rutin från tiden i Kalmar och nu senast från danska Vejle. Det är en stark målvakt med bra räckvidd och bra spelförståelse. 

Lucas Hägg-Johansson om att ansluta till BP.

– Det känns bra att vara på plats och att komma igång med laget. Jag vill bidra med min erfarenhet från mina år i Allsvenskan och hjälpa BP att etablera sig på riktigt. Det jag sett av laget under säsongen har varit riktigt intressant, det ska bli kul att vara en del av resan.

Hägg-Johansson är uppvuxen i en liten förort till Malmö och gjorde sina första träningar i Husie IF. Därefter följde ungdomsår i FC Rosengård innan han. Under gymnasietiden flyttade till Kalmar FF. Väl där noteras två säsonger på lån till Oskarshamns AIK i Ettan Södra men från säsongen 2016 var det allsvenska Kalmar FF som gällde. Debuten i Allsvenskan skedde 14 augusti 2016 då han fick debutera mot barndomens favoritlag, Malmö FF. Den matchen slutade 1-1 och från den matchen är han noterad för totalt 129 matcher för Kalmar FF. I januari 2022 väntade ett nytt äventyr då Hägg-Johansson flyttade till Danmark för spel med Vejle BK. Efter 1,5 år i Danmark väntar nu alltså flytt till Stockholm och Västerort där Grimsta IP blir ny hemmaplan.

Hägg-Johansson blir spelklar 7 juli då övergångsperioden inleds.