Välkommen till BP, Liam Jordan!
Liam Jordan Foto: Peter Liljegren Appelquist

Välkommen till BP, Liam Jordan!

Share

Välkommen till BP, Liam Jordan!

Forwarden Liam Jordan är klar för BP och ansluter senast från FC Helsingør i danska andraligan. Den 24-åringen sydafrikanen ansluter till lagets träning under tisdagen 7 mars. – V ...

Forwarden Liam Jordan är klar för BP och ansluter senast från FC Helsingør i danska andraligan. Den 24-åringen sydafrikanen ansluter till lagets träning under tisdagen 7 mars. 
– Vi får in en spetsspelare som vi tror kommer att vara avgörande för oss i många matcher, säger sportchef Philip Berglund. Det är spelare med stor potential som gjort det bra i Danmark. 
– Jag är tacksam för förtroendet att få komma till BP och högsta nivån i Sverige, säger Liam Jordan. 

Liam Jordan är född i Sydafrika men flyttade som barn till Nya Zeeland och har därmed dubbelt medborgskap. Som spelare har han dock bara representerat Sydafrika för vilka han är noterad för fyra landskamper. Efter en del av barndomen i Nya Zeeland och spel för Auckland City flyttade familjen Jordan tillbaka till Sydafrika där han som 16-åring började spela för Bidvest Wits. Det var även där han gjorde sin seniordebut 2015. 2016 plockades han upp av portugisiska Sporting CP:s organisation och spenderade två år i Portugal innan flytten fortsatte norrut. 2018 lånades han in av HB Køge i danska andraligan, ett lån som sedemera blev en permanent övergång. I Køge blev det tre säsonger innan Liam bytte till FC Helsingør under 2021. Nu blir det ytterligare en bit norrut och huvudstadens västra förorter – BP och Grimsta kallar.
– Jag vill starta som jag avslutade i Helsingør, som lagets bästa målskytt, säger Liam Jordan. Jag vill visa mina individuella styrkor i laget och i ligan och bidra till att skapa ett positivt rykte om föreningen och även för mig själv i ett nytt land. 

Det är offensiv kraft som kommer in. Jordan kan hantera samtliga offensiva positioner där han kan attackera både centralt och från kant. Under den pågående danska säsongen är Jordan noterad för sju mål och en assist på 18 spelade matcher. 
– Det är en poängspelare som också bidrar starkt till att chanser skapas, säger Philip Berglund. Vi har sedan tidigare stärkt vårt försvarsspel, nu spetsar vi även offensiven för att ytterligare göra oss redo för Allsvenskan.

– Jag spelar bara, säger Liam Jordan. Jag är en lagspelare som går bra ihop med lagkamraterna på och utanför planen. Jag är en spelare som skapar länkar och kontakter på planen och jag har ett bra skott och älskar att göra mål. Jag går för mål, letar efter vägar fram och tar gärna risker för att skapa chanser offensivt. 

Första träningen med laget genomförs redan idag tisdag 7 mars då Jordan och gänget kliver ut på Grimstas konstgräs för nästa pass inför den allsvenska uppstarten 1 april. Nyförvärvet står startklar och redo, direkt från spel i Danmark.