Välkommen till BP, Fritiof Björkén
Välkommen Fritiof! Foto: Peter Appelquist

Välkommen till BP, Fritiof Björkén

Share

Välkommen till BP, Fritiof Björkén

Den lundensiska ytterbacken Fritiof Björkén ansluter till BP inför säsongen i Allsvenskan 2018. Björkén är bördig från Lund, men ansluter senast från Östers IF där han spelat under ...

Den lundensiska ytterbacken Fritiof Björkén ansluter till BP inför säsongen i Allsvenskan 2018. Björkén är bördig från Lund, men ansluter senast från Östers IF där han spelat under de tre senaste säsongerna.
– BP var Superettans bästa lag under året och jag är glad över att få vara del av det som klubben har på gång, säger Fritiof Björkén till IFBP.se
– Vi är glada att kunna hälsa Fritiof Björkén varmt välkommen till BP, säger Daniel Majstorovic, Sportchef Herr.

Inför BPs återkomst i Allsvenskan behöver truppen stärkas. Dels försvinner spelare som Carl Starfelt och Viktor Gyökeres, dels har truppen under hösten varit hård prövad av både skador och avstängningar. Daniel Majstorovic har under de senaste veckorna installerat sig som Sportchef Herr och Fritiof Björkén blir den första noteringen i kolumnen Spelare In.
– Vi får in Superettans bästa högerback, säger Daniel Majstorovic till IFBP.se.
– Fritiof passar in i den profil av spelare vi söker och möter upp alla de kvalitéer vi söker i den positionen. Att kliva in i BP och i Allsvenskan är rätt steg för Fritiof i hans karriär. Jag är övertygad om att Fritiof kommer att hjälpa klubben nå framgång.

Foto: Peter Appelquist

Ytterbacken, född 1991, har länge varit en stabil spelare i Division Ett och under 2017 presenterat sig även i Superettan. Rykten runt den löpstarke ytterbacken har florerat, men nu står det alltså klart att det blir spel på Grimsta i den rödsvarta tröjan under 2018 och 2019 – i Allsvenskan.
– Jag har fått en väldigt bra uppfattning av klubben och jag tycker om hur laget spelar fotboll, säger Björkén efter att ha signerat avtalet.
– Jag ser fram emot utmaningen, jag tror att jag är tillräckligt bra för att kunna göra bra ifrån mig i Allsvenskan.
– Man får möta bättre spelare, det går snabbare och det ställs högre krav.

Fritiof Björkén ansluter till BP i januari månad och tillhör BP under två säsonger, enligt kontraktet som signerades under tisdagen. Björkéns tröjnummer presenteras vid ett senare tillfälle. Välkommen till BP, Fritiof!

Fakta Fritiof Björkén
Ålder: 26
Längd: 180 cm
Moderklubb: Lunds BK
Tidigare klubb: Östers IF

Foto: Peter Appelquist