Välkommen till BP, Elsa Karlsson!
Foto: Bildbyrån

Välkommen till BP, Elsa Karlsson!

Share

Välkommen till BP, Elsa Karlsson!

Mittbacken Elsa Karlsson är klar för BP. Med två allsvenska säsonger i ryggen kliver gott om rutin i den rödsvarta truppen som laddar för sin andra raka säsong i OBOS Damallsvensk ...

Mittbacken Elsa Karlsson är klar för BP. Med två allsvenska säsonger i ryggen kliver gott om rutin i den rödsvarta truppen som laddar för sin andra raka säsong i OBOS Damallsvenskan.
– Jag är mycket glad över att vi skrivit kontrakt med Elsa. En bra mittback på alla sätt, säger sportchef Staffan Jacobsson.
– Jag tror på en rolig säsong där vi tar nya kliv både som lag och individuellt. Något negativt kval är inte att tänka på under 2023, vi siktar högre, säger Elsa Karlsson.

Elsa Karlsson är ursprungligen från Oskarshamn och seniordebuterade i Rödsle BK. 2011 skrev hon på för IFK Kalmar och var med på en lång resa i Söderettan, Division Ett, Elitettan och upp i OBOS Damallsvenskan. Efter nio säsonger i IFK Kalmar gick flyttlasset till Stockholm inför säsongen 2020. Efter lyckosamt provspel blev det kontrakt med Hammarby IF som förberedde sig för spel i Elitettan.

Karlsson knep en startplats och har hålla den i sin hand genom Elitettan och upp på övre halvan av Damallsvenskan med Hammarby. Efter senaste säsongen gick kontraktet ut, men Karlsson lämnar inte Stockholm. Nu väntar spel med BP om laddar för den andra raka säsongen i OBOS Damallsvenskan.
– Ska bli riktigt kul att spela i BP nästa år. Jag ser fram emot att lära känna laget och föreningen och utveckla spelet ytterligare för att kunna etablera laget i Damallsvenskan, säger Karlsson.

En mittback in, kanske som rak ersättare till Vaila Barsley som avslutat karriären. Men hur beskriver Elsa Karlsson sig själv?
– Jag är bolltrygg och passningssäker. Har även ledaregenskaper som jag hoppas kunna bidra med både på och utanför planen, summerar Karlsson.

Första träningen på Grimsta genomförs 9 januari.