Välkommen till BP, Ellinor Johansson!

Välkommen till BP, Ellinor Johansson!

Share

Välkommen till BP, Ellinor Johansson!

Mittfältaren Ellinor Johansson ansluter till BP från IK Uppsala. Johansson spelade 25 av 26 seriematcher under 2023 och noterades för två mål. – Ellinor är en spelare ja ...

Mittfältaren Ellinor Johansson ansluter till BP från IK Uppsala. Johansson spelade 25 av 26 seriematcher under 2023 och noterades för två mål. 
– Ellinor är en spelare jag haft koll på länge, redan vintern 2019 var vi i kontakt första gången. En innermittfältare för jobbar hårt i båda riktningarna som dessutom har bra ledaregenskaper, säger sportchef Staffan Jacobsson.

Ellinor Johansson om att skriva på för BP. 
– Det känns väldigt bra och jag är taggad och motiverad på att komma och spela i BP. Jag tror att jag kan bidra både på och utanför planen på ett bra sätt. Samtidigt kan jag själv utvecklas. 

Vad lärde du dig av första året på allsvensk nivå?
– Jag fick en bättre träningsmiljö och matchmiljö, kände att jag utvecklades som spelare. Byggde relationer på planen och fick ta ännu snabbare beslut och även pusha mig själv varje träning och varje match för att ta steg. Det tycker jag att jag gjorde i Uppsala under den senaste säsong och det vill jag bygga vidare på nu. 

Bilden av BP utifrån
– Jag har en väldigt positiv bild. Jag har kollat mycket matcher och spelat med några i laget. En proffsig förening med en bra struktur och ett lag som avslutade säsongen väldigt starkt. Laget spelar en fotboll som jag tror att jag passar bra in i. 

Seniordebuten noterar vi från 2013 då IK Huge i Division Ett där hon spelade fyra säsonger innan hon tog klivet upp till Elitettan för spel med Sundsvalls DFF 2017-2018. Efter starka insatser där gick sedan flytten till Stockholm där hon skrev på för Hammarby IF, då i Elitettan. Efter två säsonger med dubbla toppstriden och sedemera allsvenskt avancemang lämnade Johansson Hammarby och skrev på för Älvsjö AIK där det blev två säsonger i Elitettan. Inför 2023 skrev hon på för IK Uppsala, nykomling i OBOS Damallsvenskan och fick göra sin allsvenska debut på Grimsta i premiären, en match som slutade 2-2 mot just BP. Som bekant var det BP som knep kvalplatsen före IK Uppsala men för Ellinor Johansson blir det alltså inte degradering, istället är hon klar för ytterligare en allsvensk säsong, nu i BP.

Stensätra IF från Sandviken är moderklubben och vid sidan av karriären som fotbollsspelare jobbar Ellinor Johansson på utbildningsavdelningen på Svenska Fotbollförbundet som projektledare inom föreningsutveckling.