Välkommen till BP, David Ochieng
Foto: Peter Appelquist

Välkommen till BP, David Ochieng

0 Share

Välkommen till BP, David Ochieng

Den kenyanske landslagsmannen och mittbacken David Ochieng ansluter till BP på ett treårsavtal. Ochieng ansluter senast från New York Cosmos. – Jag är tacksam över att få vara här ...

Den kenyanske landslagsmannen och mittbacken David Ochieng ansluter till BP på ett treårsavtal. Ochieng ansluter senast från New York Cosmos.
– Jag är tacksam över att få vara här, det är en bra klubb med bra organisation och bra tränare, säger nyförvärvet Ochieng till IFBP.se

David Ochieng är född i Kenyas huvudstad Nairobi och gjorde seniordebuten i Nairobi Stima 2011. Efter det följde en tid i kenyanska Tusker FC. Efter spel med Taawon i den saudiarabiska ligan gick flyttlasset till New York Cosmos. Nästa klubbadress blir nu alltså BP i Allsvenskan.
– Jag tar med mig mycket erfarenhet från att ha spelat i Suadiarabien och USA. Jag har spelat många internationella matcher, både med klubblag och landslaget.
– Jag är van att spela stora matcher med mycket publik, så jag kan bidra med erfarenheten av det och sprida ett lugn i gruppen.

Ochieng har 26 landskamper på meritlistan och bland annat fungerat som vice lagkapten i det kenyanska landslaget. 25-åringen har därmed gott om rutin, utöver sina spetsegenskaper.
– Vi välkomnar David till BP, en mittback som har de egenskaper vi sökt och tittat på.
– David har även internationell erfarenhet som kommer att bli värdefull för oss.
– Vi önskar David stort lycka till i BP.

Foto: Peter Appelquist