Välkommen till BP, David Ochieng
Foto: Peter Appelquist

Välkommen till BP, David Ochieng

Share

Välkommen till BP, David Ochieng

Den kenyanske landslagsmannen och mittbacken David Ochieng ansluter till BP på ett treårsavtal. Ochieng ansluter senast från New York Cosmos. – Jag är tacksam över att få vara här ...

Den kenyanske landslagsmannen och mittbacken David Ochieng ansluter till BP på ett treårsavtal. Ochieng ansluter senast från New York Cosmos.
– Jag är tacksam över att få vara här, det är en bra klubb med bra organisation och bra tränare, säger nyförvärvet Ochieng till IFBP.se

David Ochieng är född i Kenyas huvudstad Nairobi och gjorde seniordebuten i Nairobi Stima 2011. Efter det följde en tid i kenyanska Tusker FC. Efter spel med Taawon i den saudiarabiska ligan gick flyttlasset till New York Cosmos. Nästa klubbadress blir nu alltså BP i Allsvenskan.
– Jag tar med mig mycket erfarenhet från att ha spelat i Suadiarabien och USA. Jag har spelat många internationella matcher, både med klubblag och landslaget.
– Jag är van att spela stora matcher med mycket publik, så jag kan bidra med erfarenheten av det och sprida ett lugn i gruppen.

Ochieng har 26 landskamper på meritlistan och bland annat fungerat som vice lagkapten i det kenyanska landslaget. 25-åringen har därmed gott om rutin, utöver sina spetsegenskaper.
– Vi välkomnar David till BP, en mittback som har de egenskaper vi sökt och tittat på.
– David har även internationell erfarenhet som kommer att bli värdefull för oss.
– Vi önskar David stort lycka till i BP.

Foto: Peter Appelquist