Välkommen till BP, Bajram Ajeti
Välkommen till BP, Bajram Ajeti. Foto: Peter Appelquist

Välkommen till BP, Bajram Ajeti

Share

Välkommen till BP, Bajram Ajeti

Den norske anfallaren Bajram Ajeti blir nästa tillskott i BPs allsvenska trupp. Ajeti kommer närmast från Gefle IF där norrmannen stod för den fantastiska prestationen att noteras ...

Den norske anfallaren Bajram Ajeti blir nästa tillskott i BPs allsvenska trupp. Ajeti kommer närmast från Gefle IF där norrmannen stod för den fantastiska prestationen att noteras för elva mål på de elva matcher han hann spela.
– Jag tror att vi kommer att göra det bra i Allsvenskan, säger Ajeti till IFBP.se

Bajram Ajeti föddes i Drenica, Kosovo. Som barn flyttade familjen från det krigsdrabbade Kosovo och hamnade i Norge där IF Birkebeineren blev första fotbollsklubb för Ajeti. Sedan seniordebuten i Mjöndalen IF 2009 har flertalet norska klubbar passerats innan Ajeti under sommaren 2017 flyttade till Sverige och Gefle IF där Ajeti var starkt bidragande till att Gefle säkrade nytt kontrakt i Superettan, trots en usel vårsäsong. Nu blir det BP under de kommande tre säsongerna.
– Jag har bra koll på Luis (Pimenta) sedan tidigare, sen fick jag även en bra bild av klubben när jag pratade med Daniel (Majstorovic).
– Först och främst vill jag bidra med mål. Självklart blir det en tuffare nivå i Allsvenskan, men jag tycker att jag har det i mig.
– Mina styrkor är fart, teknik och avslut. Jag är även stark en mot en.

Ajeti är en skarp målskytt och har som senior ett målsnitt på 0,63 mål per match. Bara en av anledningarna till att Ajeti nu tillhör BP.
– Bajram har de kvalitéer vi sökt i anfallspositionen. Han är snabb, rörlig och en väldigt stark spelare som ständigt är ett hot i djupled och mycket farlig i boxen, säger Daniel Majstorovic, Sportchef Herr.
– Det han visat i sin karriär och på kort tid i Superettan gör mig helt övertygad om att han kommer att ställa till det för många försvar även i Allsvenskan.

I Norge dömdes Ajeti för en misshandel från 2013, en dom som avtjänades 2014. BP har nolltolerans mot våld.
– Som förening tror vi på att ge människor en andra chans, säger Daniel Majstorovic.
– Att ge människor en andra chans manifesteras genom våra olika samhällsprojekt, bland annat har vi ett nära samarbete med organisationen 2nd Chance som jobbar med att hjälpa tidigare dömda människor tillbaka in i samhället igen.