Välkommen till BP, Alex Timossi Andersson!

Välkommen till BP, Alex Timossi Andersson!

Share

Välkommen till BP, Alex Timossi Andersson!

Offensive spetsen Alex Timossi Andersson är klar för BP. Övergången från holländska Heerenveen sker omgående och är permanent. – Alex är en riktigt spännande spelare som ...

Offensive spetsen Alex Timossi Andersson är klar för BP. Övergången från holländska Heerenveen sker omgående och är permanent. 
– Alex är en riktigt spännande spelare som kommer göra stor nytta för oss. Han har gott om erfarenhet som seniorspelare, både i Allsvenskan och i utlandet. Att han dessutom fått skolning i Bayern München är en extra krydda, säger Philip Berglund, sportchef i BP.

Alex Timossi Andersson om att ansluta till BP
– Jag har ett ganska tufft år bakom mig och har letat efter att få en chans att få visa vad jag kan. Få landa lite, prestera och bidra till lagets prestationer. 
– Jag har haft Olof som tränare i HIF och har även spelat mot BP tidigare så jag känner ju till föreningen. Det är en framgångsrik förening som spelat i Allsvenskan många säsonger och det vill jag att vi fortsätter med. 
– Jag är en ganska mångsidig spelare som kan spela på många positioner i anfallet och det är en av mina största styrkor, att jag inte är låst vid en position. Sen har jag min snabbhet som jag använder mig mycket av. Den tror jag att jag kan hjälpa laget mycket med. 

Alex Timossi Andersson började spela fotbollen i Stattena IF i hemstaden Helsingborgs IF. Steget till Helsingborgs IF var därmed inte särskilt långt och det var även där han uppmärksammades som stor talang och fick debutera i Superettan för HIF under 2017. Efter en pigg säsong med flera provspel i europeiska storklubbar värvades han sedemera till FC Bayern München i oktober 2017 till vilka han anslöt under sommaren 2018. 

Under säsongen 2020 spelade Timossi Andersson åter för Helsingborgs IF, då även Olof Mellberg verkade i föreningen som tränare. Efter säsongen återvände han till Bayern München för att kort därefter lånas ut till österrikiska Austria Klagenfurt. I Klagenfurt noterades han för 44 ligamatcher innan han under sommaren 2022 värvades av Heerenveen där han skrev på ett längre avtal. Nu sker en ny övergång när det står klart att BP och Grimsta blir ny hemmaplan för 22-åringen. 

Välkommen, Alex!