Välkommen till BP, Adelina Engman

Välkommen till BP, Adelina Engman

Share

Välkommen till BP, Adelina Engman

BP:s damlag fortsätter att spetsa till truppen som ska fightas i Damallsvenskan 2024. Nu är det klart att den 29-årige finska landslagsanfallaren och nyblivna svenska mästaren Ade ...

BP:s damlag fortsätter att spetsa till truppen som ska fightas i Damallsvenskan 2024. Nu är det klart att den 29-årige finska landslagsanfallaren och nyblivna svenska mästaren Adelina Engman har skrivit på för rödsvart.
I ”Adde” får vi in en snabb spelare som är bra en mot en och att driva boll. Förhoppningsvis kommer hon tillföra mycket i vårt offensiva spel, framförallt i sista tredjedelen, säger sportchef Staffan Jacobsson.
– Det känns väldigt bra att det är klart, säger Adelina Engman. Jag har gått utan kontrakt sedan december så det känns jättebra att ha ett lag och ser fram emot att få komma igång här.

Engman kommer senast från en tvåårig sejour i Hammarby IF, där hon var med och vann SM-guld under hösten. Tidigare har hon även representerat Växjö DFF, Montpellier HSC, Chelsea, Kopparbergs/Göteborg FC, Åland United samt moderklubben IFK Mariehamn. Utöver sin imponerande meritlista inom klubblagsfotbollen har Engman även över 90 landskamper för Finska landslaget på sitt CV, där hon spelar tillsammans med damlagets målvakt Anna Koivunen. Nästa destination för Engman blir nu BP, med ett kontrakt som sträcker sig över säsongen.
– Jag har varit runt i olika klubbar och samlat på mig erfarenheter och framförallt har jag varit i många lag som slagits i toppen. Jag försöker ta hit en vinnarkultur och hjälpa BP den här säsongen att ta lite högre placeringar än tidigare år.