Välkommen hem till BP, Alexander Nilsson
Välkommen hem, Alexander Nilsson! Foto: Peter Appelquist

Välkommen hem till BP, Alexander Nilsson

Share

Välkommen hem till BP, Alexander Nilsson

Nästa nyförvärv till BPs herrtrupp är en hemvändare. Alexander Nilsson ansluter efter några års utflykt, senast från IK Sirius i Allsvenskan. Kontraktet är skrivet två plus ett år. ...

Nästa nyförvärv till BPs herrtrupp är en hemvändare. Alexander Nilsson ansluter efter några års utflykt, senast från IK Sirius i Allsvenskan. Kontraktet är skrivet två plus ett år.
– Tufft att säga som nybliven 27-åring, men jag hoppas kunna bidra med rutin och erfarenheter, säger Nilsson till IFBP.se.

Anfallaren har IFK Vaxholm som moderklubb men anslöt till BP i ungdomsåren. Seniordebuten ägde dock rum i IK Frej där Nilsson spelade två säsonger innan tre säsonger i Assyriska FF i Superettan väntade. Inför säsongen 2016 skrev Nilsson på för IK Sirius som vann Superettan och gick upp i Allsvenskan där Sirius och Nilsson spelat under 2017 som en stark nykomling.

För Nilsson väntar nu en återkomst till ungdomsklubben BP.
– En del saker är sig likt, som Tommy Söderströms rum. Men föreningen har förändras sen jag var här senast.
– Det känns som att föreningen verkligen har klivit in på en ny bana de senaste åren. Det har blivit proffsigt från styrelserum ner på planen. Det känns som att det finns en tydlig röd tråd i allt vi gör och vart vi vill komma.

Alexander Nilsson har spelat på ett flertal positioner, både som offensiv mittfältare och anfallare. Senaste säsongen blev det 24 matcher i Allsvenskan med IK Sirius.

Daniel Majstorovic är Sportchef Herr i BP och kan notera ett till nyförvärv inför Allsvenskan.
– Alexander är en spelare som kommer att ge oss alternativ i våra offensiva positioner. Dessutom har han rutin från Allsvenskan och har en riktigt bra karaktär som kommer att vara viktig för oss.
– Vi är glada att kunna välkomna Alexander Nilsson hem till BP.