Uppföljning från föreningen efter turbulensen runt herrlagets verksamhet

Uppföljning från föreningen efter turbulensen runt herrlagets verksamhet

Share

Uppföljning från föreningen efter turbulensen runt herrlagets verksamhet

Inledningen av september blev turbulent för BP efter att det i media framkommit uppgifter som pekade på missförhållanden i herrlagets verksamhet. Som en direkt konsekvens startade ...

Inledningen av september blev turbulent för BP efter att det i media framkommit uppgifter som pekade på missförhållanden i herrlagets verksamhet. Som en direkt konsekvens startade omedelbart en utredning enligt BPs ordinarie rutin. Cirka 50 möten och intervjuer hölls på kort tid med samtliga spelare, ledare och andra nyckelpersoner kring och i herrverksamheten. Baserat på den genomförda utredningen kan vi konstatera ett bristfälligt ledarskap där föreningen har vidtagit ett flertal åtgärder för att komma tillrätta med detta.

Efter förhandlingar med tidigare tränarna har vi kommit överens om att anställningarna upphör enligt gällande avtalsvillkor. Sportchefen valde, som tidigare meddelats, att säga upp sig. Sedan 10 september leder Roberth Björknesjö herrverksamheten i en nyinrättad roll som manager, vilket inkluderar rollerna sportchef och ansvarig tränare.

Vi vill i detta sammanhang framhålla att föreningen sedan tidigare har inlett ett strukturellt förändringsarbete med fokus på jämställdhet och normer. Arbetet har pågått sedan våren 2017 och sedan 1 september i år är Charlotte Ovefelt anställd i rollen som Jämställdhetsstrateg på halvtid. I närtid genomförs utbildningar i jämställdhet och normer med Sportkontorets anställda, herrtruppen, U19,  U17, U16 samt damtruppen och F19.