Ungdomsstipendier och priser delades ut på Grimsta
Många mottagare på rad på Grimstas innerplan. Foto: Erik Bjernulf

Ungdomsstipendier och priser delades ut på Grimsta

Share

Ungdomsstipendier och priser delades ut på Grimsta

Som traditionen bjuder delar BP ut priserna För Utmärkta Prestationer (FUP), Schyssta Lirare och Schyssta Ledare i samband med en välbesökt herrlagsmatch. Samtidigt presenteras mot ...

Som traditionen bjuder delar BP ut priserna För Utmärkta Prestationer (FUP), Schyssta Lirare och Schyssta Ledare i samband med en välbesökt herrlagsmatch. Samtidigt presenteras mottagaren av stipendiet till minne av Pontus Segerström. Dessutom delade Stadium ut två checkar som gäller som betalning för en vecka på Stadium Sports Camp sommaren 2018. I samband med BP-Dalkurd FF hyllades alla mottagare inför ett fullsatt Grimsta.

Mottagarna av FUP och Schyssta Lirare samlades i BPs klubbhus en timme innan avspark för att äta middag tillsammans och ta emot sina priser. Dessutom kom Jacob Ortmark från herrtruppen på besök och svarade på några frågor. Välbesökt och uppskattat för de som fick ta emot priser. Efter ceremonin i klubbhuset satte sig alla mottagare på bästa plats på den nya huvudläktaren för att tillsammans se toppmatchen mellan BP och Dalkurd FF. I halvtid presenterades alla inför den jublande hemmapubliken.

Nils Wallenberg, P03-1, tar emot stipendiet till minne av Pontus Segerström. Pontus bror Niklas delade ut stipendiet. Foto: Erik Bjernulf

Nils Wallenberg från P03-1 är årets mottagare av stipendiet till minne av Pontus Segerström, ett stipendie som delades ut för tredje gången. Gustav Sandberg Magnusson skrev under på utnämningen av Nils som mottagare med orden.
– Inga konstigheter, en toppenkille.

Stipendiet instiftades efter Pontus Segerströms bortgång och är BPs sätt att minnas och uppmärksamma det som personifierade Pontus, såsom ett starkt BP-hjärta, ledaregenskaper och en bra vän och lagkamrat. Tidigare mottagare är Fredrik Hammar och Amanda Nildén.

Några av årets Schyssta Ledare deltog vid ceremonin på Grimsta. Foto: Erik Bjernulf

BP utser varje år några Schyssta Ledare som nominerats till priset av föräldrar. En schysst ledare är en ledare som sätter alla spelare i centrum och skapar en bra stämning och lagsammanhållning. 2017 tilldelades Jerker Lindmark, Fredrik Rubin, Mattias Johansson, Caroline Sahlborn, Kristina Bergström, Klas-Magnus Hilbert, Edward Brinck och Andreas Öhrn utmärkelsen Årets Schyssta Ledare.

Stadium utser varje år två ungdomsspelare som tilldelas ett presentkort som täcker kostnaden för en vecka på Stadium Sports Camp i Norrköping sommaren 2018. Astrid Sundberg och Philip Malki kan se fram en fin sommarvecka!

Astrid och Philip tar emot checkarna från John Bergman, Stadium. Foto: Erik Bjernulf

Mottagarna av FUP och Schyssta Lirare är dryga hundratalet och alla hyllades på Grimsta. FUP delas ut till en spelare i varje BP-lag från tolv år och uppåt som har stått för fina sportsliga prestationer eller en häftig utveckling under året. Schyssta Lirare utses en spelare i varje BP-lag som är en extra bra vän och lagkamrat. Nedan följer flera bilder på de som hade möjlighet att delta under ceremonin på Grimsta tisdagen 24 oktober.