U21 upp i topp efter seger mot Norrköping

Sista hemmamatchern i A-slutspelet spelades under tisdagseftermiddagen på Grimsta. BP tog emot redan utslagna IFK Norrköping i en match med flera seniorspelare, som följd av det på ...

Sista hemmamatchern i A-slutspelet spelades under tisdagseftermiddagen på Grimsta. BP tog emot redan utslagna IFK Norrköping i en match med flera seniorspelare, som följd av det pågående landslagsuppehållet för Allsvenskan och Superettan. Efter 3-1 hemma på Grimsta går BP upp på förstaplats i gruppspelet inför den avslutande omgången.

Vi fick se en lugn och chansfattig första halvlek där IFK Norrköping skapade något fler halvchanser. Målen började ramla först i de sista minuterna av halvleken. BP tar ledningen genom Imad Khalili som mötte ett inlägg från Kevin Kabran med pannan. Bara minuter senare kommer Andreas Jakobsen igenom på högerkanten och ett hårt avslut styrs i mål av BP-ben.

Tio minuter in i andra halvlek återtar BP ledningen när Jack Lahne löper från mittlinjen och hittar Marko Nikolic i straffområdet som stöter in 2-1. Kvarten senare startar samme Nikolic ett snabbt anfall med en hård krossboll som Kevin Kabran fångar upp. Kabran utmanar, kommer förbi långt ner på vänsterkanten och serverar Nikolic ett öppet mål till 3-1.

Segern innebär att BP går upp i gruppledningen inför sista omgången, som kommer att bli en ren seriefinal kommande onsdag (18 oktober 17.00) då BP möter IF Elfsborg på bortaplan. För BP räcker då ett oavgjort resultat för att säkra gruppsegern och platsen i Folksam U21-finalen för andra året i följd.