U21-serien igång med förlust
Tim Söderström Foto: Henke Råssmo

BP tog under måndagen emot Hammarby IF i den första matchen i Folksam U21 2018. Vårserien inleddes med en tuff match mot Hammarby IF som efter en ledig helg för seniortruppen valde ...

BP tog under måndagen emot Hammarby IF i den första matchen i Folksam U21 2018. Vårserien inleddes med en tuff match mot Hammarby IF som efter en ledig helg för seniortruppen valde att mönstra starkast möjliga lag mot BPs blandning av U19- och Herrspelare. Slutresultatet skrivs till 3-1 till gästande Hammarby.

Det råa marsvädret skapade inte de finaste förutsättningarna, men konstgräset på Grimsta blev alldeles lagom fuktigt för att bollen ska rulla fint mellan spelare och lagdelar. BP inleder klart starkast och tar välförtjänt ledningen efter dryga kvarten då Ahmed Bonnah leker lite i straffområdet innan han serverar Jacob Ortmark med ett helt öppet mål.

BP fortsätter skapa oreda under första halvlek och har chanser att utöka ledningen, men det vill sig inte för de rödsvarta.

Till andra halvlek genomför Hammarby sju byten vilket ger gästerna extra energi. BP står dock upp bra fram till kvitteringen med dryga kvarten kvar av ordinarie tid. Pa Dibba lyckas slita sig loss och placerar in 1-1.

I slutminuterna gör Muamer Tankovic 2-1 och Pa Dibba fastställer slutresultatet till 3-1 efter en försvarsmiss på hörna.

I BP fick vi se Rasmus Alm, Petar Petrovic, Johan Falkmar och Alexander Nilsson som alla varit borta från lera träningsmatcher under februari och mars. Alla fyra såg pigga ut och verkade rejält sugna på att spela.