U19: Vinst i årsdebuten.

Ett kylslaget men vackert Grimsta IP fick se en pigg start av två lag som avslutar försäsongens matchlösa ökenvandring. Prestationen i sig var temat på hemmalagets matchg ...

Ett kylslaget men vackert Grimsta IP fick se en pigg start av två lag som avslutar försäsongens matchlösa ökenvandring. Prestationen i sig var temat på hemmalagets matchgenomgång , jobba för laget , ingen mannamån.

Sirius frestar tidigt med några raka distinkta passningar på offensiv planhalva som sånär gett fria lägen. BP avvärjer och kommer ut på andra sidan med hjälp av ett varierat passningsspel. De lite lättare lirarna i BP , i motsats till Sirius något robustare elva, hanterar också tekniken föredömligt väl i hög fart. Man gör sin gubbe och tar en smäll, inget att tjafsa om.

Halvtimmen in i första halvlek har gästerna haft tre riktigt vassa avslut och hemmalaget ett på mål och ett i mål. Marcos Issa, som gör en jättefin insats i dagens match, snor åt sig bollen och passar Gabriel Krstic som fälls i straffområdet. Issa sätter 1-0 behärskat från elva meter.

Knappa tio minuter senare iscensätter Ervin Gunan en kontring där han frispelar Krstic som vickar bollen förbi den utrusande målvakten till pausresultatet 2-0.

Gästerna inleder andra halvlek resolut och springer in reduceringen till 2-1 efter bara några minuter. En smakstart som följs av ett flertal fina anfall.

BP sticker upp och skapar åtskilliga chanser att gå ifrån , både med anfall i fart och på fasta situationer. Jesper Ceesay, Teo Grönborg och Marcos Issa har alla helchanser men blir nekade av Sirius duktige målvakt.

BP luftar en lång bänk och kan hålla både tempo och skärpa matchen igenom.

Bland många fina insatser från BP idag är målvaktsspelet värt att framhålla. Simon Graasvoll gör en stabil första del och Alexander Brockert hinner inte mer än komma in på plan så har han gjort en makalös dubbelräddning , starka insatser.

Bland utespelarna är det många som gör mer av mindre men frågan är om inte Daniel Svensson på vänsterbackspositionen imponerar allra mest.

Lagkapten Felix Bennarp med sin reflektion över dagens insats.

-För att vara första matchen på säsongen med en del nya lagkamrater i spel tycker jag vi följer matchplanen bra. En riktig laginsats där alla slet hårt.

Matchstarten var bra och vi hade mycket boll i motståndarnas straffområde flera gånger.

Andra halvlek tar Sirius över vilket skapar oro hos oss. Trots det är jag nöjd med att vi verkligen gick för att få in trean.