U19 ut i semifinal med uddamålet
Matteo Catenacci i fullt fart. Foto: Henke Råssmo

U19 ut i semifinal med uddamålet

Share

U19 ut i semifinal med uddamålet

Dalibor Savic gör en matchdragning som blir till en lugn berättelse att vila i för killarna. Den innehåller både mod och sårbarhet och samtidigt som han bekräftar det självklara ut ...

Dalibor Savic gör en matchdragning som blir till en lugn berättelse att vila i för killarna. Den innehåller både mod och sårbarhet och samtidigt som han bekräftar det självklara utmanar han allt och alla när han följer killarna att ta steget ut i det okända och göra skillnad, stort!

Göteborg skapar tre hörnor under första tio minuterna och gör avtryck offensivt. Hemmalaget trevar sig fram och visar sig fint när tillfället dyker upp. Matchbilden blir tät och jämn när lagen kamouflerar sina ambititioner väl. Det som syns mest är skickligheten i försvarsspelet inte minst BPs kliniska brytningar runt halvtimmen spelade.
I en jämn första halvlek med få målchanser lite för lite mod och mycket nerver saknas en karaktär som bryter mönstret. Att bara göra rätt är ingen ursäkt från någon av de 22 på planen att inte våga. Hjältar gömmer sig inte.

Andra halvlek startar med större mod från samtliga inblandade och en klar vilja att gör mer av mindre.
Hemmalaget känns kvickare och visar pigga initiativ samtidigt som Göteborgs robusta spelare håller ner tempot något och bygger steg för steg. Med knappa 30 minuter spelade av andra halvlek känns det mindre bakhalt för BP och timingen i passningar sitter bra. Matchen blir mer kamp och det fysiska spelet ger en vitalitet som känns uppfriskande. Göteborg hittar kraft och svarar fint upp på andra sidan 30 minuter med några väl orkestrerade anfall varat ett är en helchans.
Med mindre än fem minuter kvar att spela öppnas poängkontot av gästerna som kontrar på en BP-hörna. Slutdelen av halvleken blir en jakt på kvittering och ett försök att förlänga säsongen för hemmalaget, tiden räcker inte till och vi lyfter på hatten för Göteborg.

Fakta Juniorallsvenskan Semifinal
BP – IFK Göteborg
0-1 (0-0)

Startuppställning BP
Christos Liantas (MV), Emre Erdogdu, Amadeus Sögaard, Sebastian Ungman Backlund, Adam Groundstroem, Andreas Tysk, Gabriel Krstic, Fadhi Daud, Matteo Catenacci, Jonas Tekali, Elis Gillberg
Ersättare
Henrik Sätre Isberg (MV)Endreas Tesfai Oskar Fallenius
Mert Tuncer Badawi Mohamed Simon Hirvonen