U19: Seger på Grimsta IP

U19: Seger på Grimsta IP

Share

U19: Seger på Grimsta IP

BP inleder ligacupen med vinst hemma på Grimsta IP. IFK Haninge är kvicka i sina spelvändningar och gör påpassligt några kassar men rubbar inte hemmastarka BP idag. Erik Eng ...

BP inleder ligacupen med vinst hemma på Grimsta IP. IFK Haninge är kvicka i sina spelvändningar och gör påpassligt några kassar men rubbar inte hemmastarka BP idag.

Erik Engberg om matchen:
”Bra start både på matchen och cupspelet, där vår styrka i omställningsspelet tydliggjordes i två blixtsnabba kontringar som ger oss en 2-0 ledning redan efter kvarten spelat. Vi har generellt lite väl korta anfall i första halvlek, men håller nollan och gör två mål till framåt före halvitd.”
Hur gick tankarna inför andra halvlek med en 4-0 ledning i bagaget från första?
”I andra ville vi ha längre anfall, men slarvar i passningsspelet och får omställningar på oss som Haninge mycket skickligt utnyttjar. Vi släpper till tre mål men är nöjda med 5-3 vinsten i premiären.”
Reflektion i övrigt?
”Samtliga spelare fick känna på matchtempot idag, och vi ser fram emot nästa helg då vi åker till Borlänge för match mot IK Brage.”
Noterbart är att Marcos Issa är glödhet med tre assist och ett mål på straff idag och att liraren Gabbe Krstic gör två mål. Givet att Engberg är varm i kläderna i U19 sammanhang ska ändå nämnas att hans första match som huvudansvarig blev en seger, hatten av!

Matchfakta Ligacupen
BP – IFK Haninge 5-3 (4-0)
Målskyttar BP Gabriel Krstic 1-0 ,2-0, Mert Tuncer 3-0, Oskar Fallenius 4-0, Marcos Issa 5-2.