U19: Sandén hjälte igen när DIF besegrades

U19: Sandén hjälte igen när DIF besegrades

Share

U19: Sandén hjälte igen när DIF besegrades

Det var ett revanschsuget BP som gästades av serieledarna Djurgården hemma på Grimsta i U19 Allsvenskans slutspelsserie. Tack vare en otroligt stabil defensiv insats kontrollerade ...

Det var ett revanschsuget BP som gästades av serieledarna Djurgården hemma på Grimsta i U19 Allsvenskans slutspelsserie. Tack vare en otroligt stabil defensiv insats kontrollerade BP matchen från början till slut. 2-1 blev slutresultatet till BP efter två nya fullträffar från skyttekungen Aron Sandén.

”Jag visste att om jag bara fick den på mål därifrån så skulle det med stor sannolikhet bli mål.” konstaterade Aron Sandén om sitt matchvinnande nickmål.

Text: Philip Kämpe

Foto: Henke Råssmo

Det var på ett soligt och varmt Grimsta som BP vandrade ut på plan mot serieledarna Djurgården. En trepoängare var en nödvändighet för hemmalaget om man ville fortsätta vara med och slåss om topplaceringarna i tabellen. Med bland annat Oskar Fallenius borta på landslagsuppdrag fick BP fylla på truppen med spelare från U17. Därmed fick Zeidane Inoussa och Omar Faraj debutera i U19, båda födda 2002.

Första halvleken började med att Djurgården höll mycket i bollen och BP fick inrikta sig på försvarsspel och kontringar. Något Aron Sandén tycker BP gjorde mycket bra.

”Vi möter ett spelskickligt Djurgården och vi får därför försvara oss mycket lägre än vad vi är vana vid, vilket vi gör mycket bra. När vi dessutom vann bollen avvägde vi bra i vilka situationer vi skulle kontra och när vi skulle ha bollinnehav.” säger Aron.

Det var just när BP fick lägen att kontra som målchanserna i matchen började dyka upp. Först var det Markos Issa som på egen hand lyckades dribbla förbi hela backlinjen hos gästerna och få iväg ett bra avslut som tvingade DIF:s målvakt till en bra räddning.

Nästa gång BP fick ett kontringsläge rasslade det dock till i nätet bakom DIF:s målvakt. Det var då Gabriel Krstic som tog bollen från egen planhalva, frispelade Aron Sandén som kunde vika in från vänster och placera in bollen i det bortre hörnet.

Hemmalaget var sedan mycket nära att öka på sin ledning men Ervin Gunans chippavslut rensades undan på mållinjen av en försvare. Istället lyckades Djurgården kvittera i slutet av den första halvleken med vad som egentligen får ses som deras enda farliga målchans på hela matchen.

I den andra halvleken hade BP mycket mer bollinnehav och direkt efter halvtidsvilan hade Markos Issa ett skott i stoplen. Men BP fortsatte att trycka ner Djurgården och efter dryga timmen av matchen kom belöningen. På en fint slagen hörna från Mert Tuncer kom Aron Sandén högst och kunde nicka in 2-1 målet

”Målet var nästintill identiskt med mitt nickmål mot Hammarby. Så när jag och Mert kollade på varann innan han gick ut för att ta hörnan så visste jag att han skulle slå den i samma yta som förra gången.” berättar Aron.

Djurgården hotade aldrig BP efter det och därmed var segern säkrad. BP ligger nu på 19 poäng med 2 omgångar kvar att spela. Leder gör nu IFK Göteborg som har 23 poäng. I nästa omgång gästar BP just IFK Göteborg.

U19 Allsvenskan slutspelsserie

BP – Djurgården

2-1 (1-1)

Mål: 1-0 Aron Sandén, 1-1, 2-1 Aron Sandén

Domare: Jonas Dahl

Publik: 169

BP:s laguppställning:

Christos Liantas – Hampus Myske, Samuel Svenlén, Sebastian Backlund (K), Ervin Gunan – Modoumatarr Mbye, Mert Tuncer, Aron Sandén – Zeidane Inoussa (Endreas Tesfai), Markos Issa, Gabriel Krstic (Omar Farj)

Intern Skytteliga U19 Allsvenskan slutspelsserie:

Aron Sandén 10 mål

Ahmed Bonnah 4

Oskar Fallenius 4

Markos Issa 2

Felix Bennarp 1

Jack Lahne 1

Milan Hadji Hussein 1