U19: Inför bortamöte mot Halmstad.

U19: Inför bortamöte mot Halmstad.

Share

U19: Inför bortamöte mot Halmstad.

Sebastian Ungman  Backlund och Aron Sandén delar generöst med sig av tankar från roten. Det blev en speciell matchbild och vändning senast mot Hammarby och i paus gavs ni som la ...

Sebastian Ungman  Backlund och Aron Sandén delar generöst med sig av tankar från roten.

Det blev en speciell matchbild och vändning senast mot Hammarby och i paus gavs ni som lag möjlighet att justera förutsättningarna.

Du hördes en del Sebastian, vilken är din uppfattning om detta och vändningen som sen kom att bli?

-Det var tydligt att spelet inte funkade i första halvlek. Och en match kan upplevas annorlunda från sidan och på planen så Dali lät oss förklara hur vi kände. Jag försökte bara förklara problemen jag upplevde så att vi gemensamt som grupp kunde ändra på det som inte funka.

Aron samma fråga till dig, du var också aktiv i paus.

-Vi fick som sagt fria tyglar inför andra halvlek vilket uppmuntrade oss att ta mer ansvar. Vi valde att återgå till vårt grundspel och utgå från det vi känner oss trygga i. Detta i kombination med att vi enades om att vi inte fick vara rädda för att misslyckas – att som spelare inte vara rädd för att visa sig spelbar eller för att tappa boll – tror jag var den avgörande faktorn.
Aron du var verkligen på ditt kontor i helgen när Emre Erdogdu assisterade till 2-1 och Mert Tuncer slog en perfekt hörna som du nickade in till 3-1. Vad säger du om formen och ditt spel just nu, varför är du bra helt enkelt?

-Formen och självförtroendet känns riktigt bra! Kost, vila och träning är självklart en förutsättning för detta men framför alla tror jag formen bottnar i en hunger och vilja. Jag känner att jag varje match jagar nästa mål eller assist. Vill man hela tiden vara på plats för att göra poäng, oavsett tidpunkt eller matchbild, så hamnar man i många bra lägen. Som du säger så har jag också otroligt många bra spelare runt om mig. Bara i senaste matchen ser man hur fina förarbeten som ligger bakom målen.

Sebastian ni hade fullt upp när Hammarby provtryckte er ordentligt i andra halvlek. Men med några kliniska brytningar från både dig och Adam Groundstroem och ett i övrigt resolut försvarsspel nekade ni gästerna fler mål. Hur ser du på ert försvarsspel in alles, ni släpper in väldigt få mål?

-Vi har ett tankesätt att alltid sätta försvarsspelet eftersom chanser framåt alltid kommer. Sen känner vi varandra väldigt bra i backlinjen och är samspelta så det fungerar riktigt bra. Upphämtningen gav mycket energi och tillsammans med sammanhållning i laget gör det lättare att orka försvara.

Samma fråga till er båda, Halmstad på lördag, toppade södra grundserien med marginal innan sommaruppehållet, en förmodat svår nöt att knäcka.
Vad är planen , hur ska ni göra för att ta med tre poäng hem till Grimsta?

Sebastian

-Vi alla är förberedda på en tuff match som förmodligen kommer likna Mjällby borta. Mycket kamp och lite rakare spel eftersom det är naturgräs. Trots deras placering på våren så ser jag oss som favoriter. Vi ska bara köra vårat eget spel och gasa.

Aron

-Jag tror att det handlar om att vi med gott självförtroende ska släppa handbromsen och spela precis som vanligt. Spela med högt bolltempo och få touch. Vi har en hög högsta nivå och så länge vi håller oss där tror jag på 3 poäng oavsett underlag, väderlek eller motstånd.

Matchinfo slutspelsserien juniorallsvenskan

Halmstad-BP

Lördag 15 sept 15:00

Halmstad arena