U19: BP klara för slutspel efter seger mot Djursholm.

Samlade 16 ynglingar samlades i gråvädret på Djursholms IP för en avgörande match borta mot Djursholm i ligacupens gruppspel. Tränarduon Engberg/Rydén orkestrerade framgångsrikt si ...

Samlade 16 ynglingar samlades i gråvädret på Djursholms IP för en avgörande match borta mot Djursholm i ligacupens gruppspel. Tränarduon Engberg/Rydén orkestrerade framgångsrikt sin trupp , idag innehållande hela sex spelare födda -02, till seger.

En skribent för en framgångsrik upplaga av Brommapojkar födda skiftet 80/90 tal skrev en gång att ”laget startade som ett raseriutbrott av energi”, lite så var matchstarten idag. Mer vilja än kunna. Med stor skicklighet och offervilja från Jeppe Ceesay ,som rensade en boll på mållinjen , höll båda lagen rent första tio, ja 0-0 stod sig långt in i halvleken.

Med kvarten spelad har Djursholm ett klart övertag och tvingar gästerna att spela med små marginaler för klara sig ur en förstapress. Tidigt tvingas också Felix Bennarp utgå för skada , han ersätts av Marcus Lindell som gör ett närmast felfritt inhopp och bidrar till lagets individuella skicklighet som ställs på prov för att komma loss från hemmalagets momentum.

BP är hyggligt uppe på rälsen igen efter halvtimmen , passningar sitter bättre killarna visar sig bättre för varandra och gör mer av mindre. Trots ett bra spel från BP saknas avslut på mål helt ända fram till minut 42 när Ervin Gunan öppnar poängkontot. Det är på en retur från ett skott av Gabbe Krstic som Gunan petar in ledningsmålet förbi en utrusande hemmamålvakt.

BP är i paus bara 45 minuter från avancemang som seriesegrare med sin 1-0 ledning.

BP inleder andra halvlek bra och har tidigt två vassa avslut på och mot mål genom Oskar Fallenius och Kristoffer Lepik Grauberg.

Hemmalaget svarar upp med ett avslut efter tio minuter på ett långskott , en riktig projektil, som Alex Westberg unnar sig att slänga sig och klistra.

Djursholm fortsätter sitt effektiva nordsyd spel med snabba spelvändningar och hög fart. BP kan med både tur och skicklighet ofta stoppa upp anfallsförsöken , inte sällan är det Jeppe Ceesay som får en fot på bollen.

I minut 22 tonsätter så Gabbe telefonkatalogen när han på egen hand broderar sig in i straffområdet och borrar in 2-0, summa cum laude Gabbe.

BP håller ihop grejerna bra och spelar som lag sett bitvis felfritt i andra halvlek, lägg därtill en glödhet Westberg och det blir svårt för Djursholm att reducera. 2-1 kommer välförtjänt till slut efter dryga halvtimmen ,chanslöst för Westberg.

BP avslutar sen målskyttet i minut 40 när Ogge Fallenius gör 3-1 känsligt framspelad Paulos Abraham.