U17 tog ny trepoängare hemma mot Halmstad

Efter en imponerande seger förra helgen mot Hammarby var det ett BP med självförtroende som klev ut på Grimsta mot Halmstad. Det krävdes dock en målexplosion från hemmalaget i andr ...

Efter en imponerande seger förra helgen mot Hammarby var det ett BP med självförtroende som klev ut på Grimsta mot Halmstad. Det krävdes dock en målexplosion från hemmalaget i andra halvlek för att säkra de viktiga tre poängen och hänga på i toppen av tabellen. 4-2 blev slutresultatet efter att samtliga sex mål gjordes i en ordentligt svängig andra halvlek.

Trots att den första halvleken var mållös var den allt annat än händelselös. Redan efter någon minut slog Daniel Svensson ett perfekt inlägg från vänster in till en fristående Kristoffer Grauberg Lepik. Tyvärr lyckades han inte träffa målet med sitt avslut. Första halvleken fortsatte på detta vis, BP hade målchans efter målchans men bollen ville inte in. Bollen tog i ribban, den rensades på mållinjen av försvarare och den räddades av HBK:s duktige målvakt.

Halmstad däremot hade inte mycket offensivt spel i den första halvleken och noterades endast för ett avslut, en nickskarv som dagens målvakt Kristoffer Westerberg enkelt kunde rädda. Det blev därför en ordentlig kalldusch för BP när HBK direkt i inledningen av den andra halvleken tryckte dit 0-1 på en hörna.

Trots att man hamnade i ett överraskande underläge stressade man inte upp sig i hemmalaget. Istället fortsatte man trycka ned bortalaget och ett par minuter senare fick man äntligen belöningen. Bollen hamnade hos en felvänd Felix Bennarp som serverade Omar Faraj som kunde slå in kvitteringen för hemmalaget.

Sedan dröjde det inte länge förrän BP även kunde ta ledningen. Felix Bennarp löpte sig till ett friläge men innan han kunde avsluta kapades han bakifrån av en försvarare och domaren pekade på straffpunkten. Då klev Paulos Abraham fram för hemmalaget och kunde säkert slå in ledningsmålet för BP.

Kort därefter kunde BP även utöka sin ledning när Sebastian Nsiona-Mbesi Håkansson stod för matchens prestation. HBK hade flyttat upp laget för en fast situation men bollen rensades bort av BP-spelare. Nsiona-Mbesi Håkansson plockade då upp bollen på egen planhalva, löpte med den över hela planen och kunde sedan säkert skjuta in 3-1 för hemmalaget.

Lite nervigt blev det dock i slutet av matchen när gästerna reducerade på straff. Spänningen blev dock kortvarig då Rasmus Dahlén kort därefter satte spiken i kistan med sitt 4-2 mål, fint framspelad av Zeidane Inoussa.

I och med denna seger behåller BP sin andra plats i tabellen bakom obesegrade IF Elfsborg. BP:s nästa match är borta mot BK Häcken nästa söndag.

U17 Allsvenskan slutspelsserie

BP – Halmstad BK

4-2 (0-0)

Mål: 0-1, 1-1 Omar Faraj, 2-1(straff) Paulos Abraham, 3-1 Sebastian Nsiona-Mbesi Håkansson, 3-2(straff), 4-2 Rasmus Dahlén

Domare: Emma Wesselgård

Publik: ingen uppgift

BP:s laguppställning:

Kristoffer Westerberg – Felix Bennarp, Marcus Lindell (Sebastian Nsiona-Mbesi Håkansson), Jonathan Westerberg (K), Daniel Svensson (Axel Wallenborg) – Endreas Tesfai, Alper Demirol (Axel Johansson), Omar Faraj – Paulos Abraham, Kristoffer Grauberg Lepik (Rasmus Dahlén), Zeidane Inoussa