U17: Fortsatt guldchans efter derbyseger

I den näst sista omgången av U17 Allsvenskans slutspelsserie åkte BP till Skytteholm för ett möte med AIK. BP var tvugna att ta en seger för att ha en chans på att få spela om guld ...

I den näst sista omgången av U17 Allsvenskans slutspelsserie åkte BP till Skytteholm för ett möte med AIK. BP var tvugna att ta en seger för att ha en chans på att få spela om guldet i den sista omgången nästa helg. Efter ha inlett med ett par skakiga minuter tog BP kommandot i matchen och vann tillslut välförtjänt med 4-1 efter att Jesper Ceesay och Paulos Abraham gjort två mål vardera.

Förra helgen tog BP:s U17 en stabil seger mot GIF Sundsvall på ett soligt och hemmaskönt Grimsta IP. Denna helg hade värmen och Grimsta bytts ut mot ett kallt och blåsigt Skytteholm. Direkt i matchinledning var dessutom BP nära att åka på en riktig kalldusch när AIK träffade stoplen.

Stolpträffen fungerade som en väckarklocka för BP som efter det började äta sig in i matchen. Anfallen från BP blev längre och längre, och den 16 minuten kom också belöningen för gästerna. AIK fick inte bort bollen efter en hörna vilket resulterade i ett flipperspel inne i straffområdet innan Jesper Ceesay kunde slå in ledningsmålet.

Efter Ceesays 0-1 mål fortsatte BP sin press mot AIK-målet och man var nära flera gånger om. Nära var Zeidane Inoussa som hade ett avslut räddat på mållinjen av en försvare. Men precis innan halvtid kunde BP dubbla sin ledning när Paulos Abraham fälldes i straffområdet. Abraham klev sedan fram själv och satte straffen högt till vänster, otagbart för AIK:s målvakt.

AIK började starkt efter pausen och när man lyfte in en frispark i straffområdet ansåg domaren att en AIK-anfallere hindrtas och domaren pekade på straffpunkten. AIK reducerade på straffen och det såg ut som om denna match skulle bli riktigt spännande. Men endast ett par minuter senare drog en AIK-spelare på sig sitt andra gula kort och blev därmed utvisad.

BP, ett otroligt passningsskickligt lag utnyttjade sitt överläge i spelare effektivt och höll tålmodigt i bollen. AIK fick inte tag i bollen och hotade aldrig BP. Istället var det gästerna som kunde utöka sin ledning i matchminut 75. Zeidane Inoussa sprang på en soloräd och till slut blev han fälld inne straffområdet. Återigen klev Paulos Abraham fram och satte sin andra straff på exkat samma sätt som sin första, högt till vänster.

BP hann även kontra in 1-4 när Jesper Ceesay frispelades av Kristoffer Grauberg Lepik. Ceesay rundade målvakten och kunde slå in sitt andra mål i matchen i öppet mål.

I och med denna seger går BP upp på 30 poäng och en andra plats i tabellen bakom Elsborg. Elfsborg som idag slog FC Djursholm med 3-0 ligger på 33 poäng. Detta innebär att om BP ska ta guld måste man slå Kalmar samtidigt som Elfsborg förlorar mot Halmstad. Matchen mot Kalmar spelas den 28 november kl 14.00 hemma på Grimsta.

U17 Allsvenskan slutspelsserie:

AIK – BP

1-4 (0-2)

Mål: 0-1 Jesper Ceesay, 0-2 Paulos Abraham (straff), 1-2 (straff), 1-3 Paulos Abraham (straff), 1-4 Jesper Ceesay

Domare: Robert Lindén Säfström