Två som kämpar för att komma tillbaka
Mathilda Lindström & Ella Sonnelid (montage: Peter Appelquist)

Två som kämpar för att komma tillbaka

Share

Två som kämpar för att komma tillbaka

Under våren har vi lärt känna spelarna som kämpat sig fram till förstaplatsen i Division 1 Södra Svealand.  I bakgrunden finns bland andra två långtidsskadade spelare som båda har ...

Under våren har vi lärt känna spelarna som kämpat sig fram till förstaplatsen i Division 1 Södra Svealand.  I bakgrunden finns bland andra två långtidsskadade spelare som båda har råkat ut för korsbandsskador. Jag bytte några ord med dem för en tid sedan.

Anfallsspelaren Mathilda Lindström, född 1999, började spela i Hässelby SK som sexåring. Hon blev kvar i klubben till 2014 då hon lämnade för BP.

– Jag har alltid känt att fotbollen är min sport. Så småningom kom jag med i stadslagssuttagningar och då växte förstås självförtroendet. Jag började känna att jag med hårt jobb skulle kunna gå långt. Ett mål är att få spela med favoritlaget Chelsea, och kan man dessutom få chansen att dra på sig landslagströjan skulle det vara riktigt coolt. Jag spelar helst högt upp med mycket djupledslöpande, då jag kan utnyttja min snabbhet.

Men nu är du skadad sedan en tid tillbaka?

– Ja, tyvärr har jag åkt på flera knäskador. Nu är jag under rehab efter en korsbandsoperation. Den genomfördes i april och det tar nog ytterligare ca 7 månader innan jag kan spela igen. Jag har tappat mycket under skadetiden, men jag har gjort resan förr och vet vad som krävs för att komma tillbaka. Med tålamod, motivation och hårt arbete tänker jag göra mig redo för comeback till nästa års säsong i Elitettan!

 

Ella Sonnelid föddes också 1999, och är en av de som drog på sig den svartrödrandiga tröjan redan som knatte.

– Jag började som sexåring i ett klasslag från Vällingbyskolan, och har tillhört BP sedan dess. Det har blivit många olika lag genom åren. Fotbollen har alltid varit en självklar del i mitt liv, och känslan har hela tiden funnits att jag vill fortsätta så länge det går. Jag har spelat på många olika positioner men trivs allra bäst som ytterback eller -mittfältare, där jag får springa på kantytorna.

Även Ella Sonnelid har genomgått en korsbandsoperation.

-Det främre korsbandet skadades i maj förra året, och i augusti opererades jag. Efter lång rehab kan jag nu vara med en del på träningarna igen. Jag ser förstås mycket fram emot att få börja spela igen. Vi har ju många nya spelare, men nu har vi fått ihop laget och har goda chanser att ta oss upp till Elitettan. Laget är fullt av duktiga fotbollsspelare med fantastisk karaktär!

Vi hoppas förstås på god rehabilitering för båda, så att vi så småningom kan säga:

”Välkomna tillbaka, Mathilda och Ella!”