Tuva Ölvestad klar för BP

Tuva Ölvestad klar för BP

Share

Tuva Ölvestad klar för BP

Damlaget har gjort klart med säsongens tredje nyförvärv. Vi kan nu presentera att 18-åriga Tuva Ölvestad har skrivit på ett treårskontrakt med rödsvart. Anfallaren ansluter från m ...

Damlaget har gjort klart med säsongens tredje nyförvärv. Vi kan nu presentera att 18-åriga Tuva Ölvestad har skrivit på ett treårskontrakt med rödsvart. Anfallaren ansluter från moderklubben Boo FF, där hon kommer spela på lån under våren tills hon gått klart gymnasiet.
– Tuva är en mycket intressant spelare som jag tror kommer få ett rejält lyft i vår miljö. Hon har riktigt spännande egenskaper där den jag nog gillar mest är att hon ofta tar sig till avslut, säger sportchef Staffan Jacobsson

– Väldigt glad och tacksam för möjligheten. Jag är främst taggad på chansen att spela i damallsvenskan och få det förtroendet, säger Tuva Ölvestad.

Tuva Ölvestad kommer från en stark säsong, där hon i Division 1 Mellersta noterades för 20 mål på 26 matcher för Boo FF under 2023. Trots sin unga ålder har hon redan lång erfarenhet på seniornivå. Debuten kom i Svenska Cupen 2021 och sedan dess har det blivit 66 matcher och totalt 39 mål i seniorsammanhang.

Vad blir den största omställningen från Boo FF till BP?
– Spelat med samma tjejer hela tiden, så speciellt att vara själv i en ny miljö, men också det som behövs för att utvecklas, inte bara som spelare utan även som person. 
– Blir en omställning i att vänja mig vid en miljö, komma in i gruppen och se hur organsationen funkar. Det blir en stor förändring på en gång. Jättestor skillnad. Allsvensk miljö betyder att motivationen är högre, pressen är högre och konkurrensen är högre. Det finns nackdelar och fördelar även med det men självklart flest fördelar. 

När hon ombeds beskriva sig själv som spelare svarar Ölvestad så här:
– Kraftfull offensiv spelare som kan spela på många positioner. Gillar att ha bolla, att utmana och driva spelet samt gå på mål. Jag älskar att göra mål. 

Ölvestads kontrakt med BP sträcker sig till 2026 och avtalet som tecknats mellan föreningarna innebär att Ölvestad kan representera både Boo FF och BP under säsongen 2024. Vi ser fram emot att få följa Ölvestads utveckling i BP under de kommande åren!