Tungt i Södertälje för BP

Det blev en tung lördag för BPs herrar i Södertälje. En kalldusch i början av andra halvlek blev tungan på vågen som gav BP noll poäng. Text: Victor Grusell Foto: Henke Råssmo ...

Text: Victor Grusell Foto: Henke Råssmo

Det tog cirka 30 minuter av matchen innan den första riktigt farliga målchansen kom till på Södertälje Fotbollsarena i lördags. Då var det hemmalagets Nwosu som prickade en BP-spelare som styrde upp bollen i ribban från mållinjen, efter en tilltrasslad situation i samband med en hörna. Domare Cisic hade redan blåst frispark för BP innan skottet avlossades, efter att Elgán blivit tilltryckt av en utespelare i situationen innan.

När andra halvlek bara var några minuter gammal kom hemmalagets första mål i matchen, vilket även var matchens enda mål. Andrew Stadler styrde in ett inlägg med pannan i Elgáns bortre del av målet.

BP skapar lägen under andra halvlek, men bollen ville inte in. Albin Linnér hade möjlighet att replikera i den 52:a minuten, men sköt utanför från nära avstånd.

Två glädjeämnen i matchen var att Gustav Sandberg Magnusson och Hampus Elgán båda var tillbaka på planen efter skada.

BP parkerar därmed på tabellposition 16 och får blicka framåt mot nästa match, som spelas den 2 juni, klockan 17:30. Då gästar Trelleborg Grimsta IP i Superettans 11 omgång.