Tuff förlust mot KIF Örebro

Damerna ställdes återigen mot tufft motstånd i KIF Örebro. En godkänd instats räckte dock inte och det slutade med en 1-3-förlust. BP:s mål gjordes av Shannon Woeller. På onsda ...

På onsdagskvällen spelade BP:s damer ytterligare en träningsmatch. Denna gång var spelplatsen Behrn Arena i Örebro och motståndet var den kommande seriekonkurrenten KIF Örebro DFF.

BP inledde tillställningen positivt och hade ett flertal lägen att ta ledningen. Närmast var Jennifer Sjösten som träffade ribbans underkant. Bara några minuter senare svarade dock KIF Örebro upp med en egen ribbträff när Heidi Kollanen också prickade överliggaren.

Dessvärre kunde KIF Örebro göra två mål i den första halvleken när BP tappade bollen på egen planhalva. Först var det Kollanen som nickade in 1-0 och precis i slutet av halvleken slog Wilma Öhman in tvåan.

BP hade det tuffare i den andra halvleken och fick jaga mycket boll. 3-0 kom när Katie Lockwood slog in bollen på en hörna. Därefter skönk naturligt tempot i matchen och målchanserna uteblev. I den 86:e matchminuten fick dock BP in en reducering. På en fin slagen frispark av Wilma Wärulf kunde Shannon Woeller snyggt skarva in sitt första BP-mål.

Matchen slutade därmed 3-1 till KIF Örebro. BP spelar nästa träningsmatch på fredag nästa vecka borta mot IFK Norrköping.

KIF Örebro – BP
3-1 (2-0): 1-0 Heidi Kollanen 26′, 2-0 Wilma Öhman 43′, 3-0 Katie Lockwood 59′, 3-1 Shannon Woeller 86′.

BP:s laguppställning
Koss – Lobanova (Toivio), Norrby (Säfström), Wärulf, Wallén (Woeller) – E. Bengtsson, Boriero (K. Bengtsson) – Sjösten, I. Bengtsson (Johansson Prakt), Thörnqvist (Andrup) – Swedman (Blom).