Trio av spelare lämnar BP

Trio av spelare lämnar BP

Share

Trio av spelare lämnar BP

Trion Sara Eriksson, Elin Bergkvist och Wilma Finnman lämnar BP när deras kontrakt löper ut efter årets säsong. 18-åriga Sara Eriksson som sedan barnsben spelat i BP lämnar klu ...

Trion Sara Eriksson, Elin Bergkvist och Wilma Finnman lämnar BP när deras kontrakt löper ut efter årets säsong.

18-åriga Sara Eriksson som sedan barnsben spelat i BP lämnar klubben. Redan 2018 debuterade Sara i seniorsammanhang i både Victoria Cup och Division 1 Södra Svealand. I Division 1 blev det två matcher året då BP vann serien och sedan kvalet för att ta sig upp till Elitettan. År 2019 blev det bara en match i Elitettan innan hon år 2020 slog igenom i Elitettan. Sara startade 19 matcher i Elitettan som 17-åring och spelade totalt 22 matcher. I årets historiska säsong blev det 21 matcher i Elitettan och Sara gjorde också två mål, hennes första på seniornivå. Under hennes tid i BP har Sara även etablerat sig i Sveriges F03-landslag och är regelbundet uttagen till samlingarna. Saras kontrakt med BP går ut efter årets säsong och hon väljer nu att skriva på för allsvenska Hammarby.

Mittbacken Elin Bergkvist anslöt till BP från Hammarby inför säsongen 2020 i Elitettan. Första året blev det 22 matcher för Elin som även noterades för två mål. Elin bidrog med viktig rutin och stabilitet när BP nådde nya höjder inom damverksamheten. Denna säsong blev det 13 framträdanden för Elin när BP för första gången någonsin säkrade avancemang till OBOS Damallsvenskan. Elin väljer nu att lägga skorna på hyllan och BP applåderar henne för en framgångsrik karriär inom elitfotbollen i Sverige.

Det blev bara ett år i BP för Wilma Finnman som kom till klubben från IFK Kalmar inför årets säsong. Inledningsvis rehabade Wilma till följd av en knäskada som höll henne borta från spel under hela 2020. Det var därför glädjande att se mittfältaren återvända till planen i BP-tröjan under 2021. Till slut blev det 21 matcher och ett mål för mittfältaren i Elitettan. Wilma Finnman väljer att återvända till IFK Kalmar.

BP tackar Sara, Elin och Wilma för deras tid i BP och önskar dem lycka till i framtiden.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf