Tre sköna poäng efter 3-0 i premiären!

En fin insats av målvakten Nichole Persson bidrog starkt till att BP kunde hålla nollan i lördagens seriepremiär mot Älvsjö. Hemmalaget Älvsjö AIK skapade ganska många chanser i ma ...

En fin insats av målvakten Nichole Persson bidrog starkt till att BP kunde hålla nollan i lördagens seriepremiär mot Älvsjö. Hemmalaget Älvsjö AIK skapade ganska många chanser i matchen, men flera fina räddningar från Persson och tre BP-mål i första halvlek betydde till slut tre poäng att ta med hem till Grimsta.

-Matcherna avgörs i straffområdena, har det ju sagts, och där var vi bäst idag, sa BP:s sportchef Staffan Jacobsson efter premiärvinsten på Älvsjö IP. Vi fick se fantastiskt bra spel av Nichole Persson och några snygga mål. Jag vill också lyfta Ellinor Lindbom i sin defensiva mittfältsroll. Älvsjö kommer säkert att bli ett topplag även i år, så det var väldigt skönt att vinna idag!

Matchen var jämn inledningsvis och båda lagen kunde skapa några halvchanser. I artonde minuten kom Älvsjös snabba och alltid farliga Naomi Okhiria fri mot BP:s målvakt Nichole Persson, och alla var redo att notera ett hemmamål i protokollet. Persson kom dock ut i en strålande utrusning och lyckades parera. Bara någon minut senare fick Okhiria chansen igen men även denna gång räddades skottet. I följande anfall fick Daniella Novaković bollen i utkanten av straffområdet och sköt säkert in BP:s första mål. Utan att dominera stort kändes sedan BP något starkare i fortsättningen av första halvlek. I 35:e minuten kom Agnes Bergling fram på högerkanten efter en fin passning från Novaković. Inlägget gick nära mål och där lyckades Michelle Rojas Flores få fram det längsta benet och stöta in 2-0. Tio minuter senare kom ett nästan identiskt uppspel från Novaković till Bergling, som den här gången spelade tillbaka bollen till framryckande högerbacken Emilie Eriksson. Med en mycket fin hög framspelning nådde Eriksson Novaković inne i straffområdet och efter ett direktskott kunde vi notera 3-0. BP måste ha varit mycket nöjda med halvtidsresultatet, som inte speglade fördelningen av målchanser.
Älvsjö tryckte på i början av andra halvlek och gjorde ett hedervärt försök att komma tillbaka. Fortsättningen bjöd på ett ganska jämnt och kampartat spel där inte minst de defensiva mittfältarna såg till att det blev något färre målchanser. Persson i BP-målet fick dock än en gång rädda från ett friläge, den här gången med en benparad.
Ett av BP:s starkaste kort för dagen var nyförvärvet från Älta, Ellinor Lindbom.
-Tack! Jag är på god väg tillbaka från min försäsongsskada, men spelmässigt har jag en bit kvar till normal kapacitet. Jag är ju ny i laget men tycker att min roll i förhållande till de andra spelarna funkar bra redan. Tränarna har varit tydliga med vad de vill ha ut av mig. Det var förstås kul att vinna idag men vi kan inte vara helt nöjda med spelet. Det blir lite för många snabba chansbollar på djupet; vi måste våga hålla i bollen lite längre i anfallsuppbyggnaden.

Ellinor Lindbom Foto: Tore Kleist

På lördag blir det hemmapremiär för BP. Då väntar tufft motstånd i form av Tyresö FF, som vann mot DFK Värmbol med 4-0 i sin premiärmatch.