Tre sköna pinnar mot Örebro Syrianska

Tre sköna pinnar mot Örebro Syrianska

Share

Tre sköna pinnar mot Örebro Syrianska

På en svårspelad naturgräsplan i Örebro lyckades BP till slut säkra tre poäng igen. Trots stort spelövertag blev det ändå lite nervigt i slutet när motståndarna Örebro Syrianska ö ...

På en svårspelad naturgräsplan i Örebro lyckades BP till slut säkra tre poäng igen. Trots stort spelövertag blev det ändå lite nervigt i slutet när motståndarna Örebro Syrianska öste på. Men Christer Gustafssons mål i den andra halvleken blev matchens enda och resultatet skrevs därmed till 1-0 i BP:s fördel.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Med två raka kryss i ryggen och vetskapen om att IF Sylvia vunnit sin femte raka match kvällen innan var det ett BP som var piskat att vinna för att hänga på i toppen. Förutsättningarna var möjligtvis inte de bästa heller när man fick byta ut Grimsta IP:s perfekta konstgräs mot Örnsro IP:s något studsiga naturgräsplan. I slutändan blev nog planen kanske till BP:s fördel ändå med tanke på hur matchens enda mål till slut gjordes.

Nykomlingarna Örebro Syrianska IF har haft en positiv start på sin första sejour i Ettan norra, två segrar och två kryss innebar ett likadant facit som BP inför matchen. Från start var det dock BP som satte prägel på matchen, precis som i BP:s tidigare matcher i år. Med ett stort bollinnehav rullade BP bollen tålmodigt och styrde matchen, men det ska dock sägas att när hemmalaget väl kontrade blev det ofta farligt. Den första halvlekens bästa målchans var det däremot BP som hade. Daniel Svensson slog ett fint inlägg som Jesper Arvidsson nådde högst på och styrde bollen mot krysset. Men Örebro Syrianskas målvakt Andreas Carlström gjorde en jätteräddning och lyckades peta bollen i ribban. Därmed var det fortfarande mållöst när båda lagen fick femton minuters vila.

I den 53:e minuten kom äntligen målet som BP förtjänade när Christer Gustafsson avlossade ett skott från precis utanför straffområdet. Skottet var mitt på hemmalagets målvakt men bollen studsade otäckt precis framför Andreas Carlström vilket gjorde att han inte klarade av att greppa skottet och istället skruvade sig bollen retsamt över linjen till 1-0 för BP. Carlström revanscherade sig dock en stund senare när han stod för en flygande räddning på ett välplacerat skott från Oskar Fallenius.

Slutet av matchen bestod mest av att Örebro Syrianska skickade in höga bollar i straffområdet i hopp om ett kvitteringsmål. Men Alexander Lundin tillsammans med sina två mittbackar; Ali Suljic och Jesper Arvidsson ägde luftrummet och Lundin behövde inte göra någon speciell räddning under den andra halvleken. Slutresultatet blev därmed 1-0 till BP som tillfälligt kliver upp på en andraplats bakom IF Sylvia i väntan på Vasalunds släpmatch. Nästa match för BP är på måndag den 6/7 kl. 19.00 mot just Vasalunds IF.

Örebro Syrianska IF – IF BP

0-1 (0-0): Christer Gustafsson 53 min

BP:s laguppställning:

Lundin – Svensson, Arvidsson (K), Suljic, Glasberg – Ceesay, Gustafsson, Faraj – Fallenius, Grauberg Lepik, Helg. Avbytare: Olsson, Tesfai, Sandén, Wallenborg, Nilsson, Streete, Svenlén.