Tre poäng direkt i höststarten
Eldina Ahmic och Isabell Hammarbäck i vårmötet med Älvsjö. Foto: Örjan Jacobsson

Tre poäng direkt i höststarten

Share

Tre poäng direkt i höststarten

BP befäster serieledningen i Division Ett Södra Svealand efter seger med 1-0 mot Älvsjö AIK på bortaplan. Segern fixades av Michelle Rojas Flores som skruvade in segermålet i kryss ...

BP befäster serieledningen i Division Ett Södra Svealand efter seger med 1-0 mot Älvsjö AIK på bortaplan. Segern fixades av Michelle Rojas Flores som skruvade in segermålet i krysset.
– Jag såg en lucka i bortre och gick på ett, beskriver Rojas Flores.

Det var en jämn match mellan två bra Division Ett-lag. Lagen visade båda prov på fin offensiv och var duktiga på att se till att flertalet halvchanser skapades. BP var under långa stunder spelförande, men utan att vi kände att uddamålsledningen var helt trygg.

Det avgörande målet skulle falla efter tjugo minuters spel. Ett blixtrande anfall som iscensätts av Michelle Rojas Flores.
– Jag får bollen och utmanar, släpper ut bollen till Madicken som gör sin grej och tar sig förbi två spelare. Sen får jag tillbaka bollen och jag ser en lucka i bortre. Bara att gå på ett.

Målet var vackert och BPs spel höjdes av ledningen. BP kom i flera anfallsvågor och skapade flera chanser, utan att lyckas med den sista riktiga spetsen.

Ledningen i halvtid var bräckligt, redan efter en minut av andra halvlek kunde vi sett kvitteringen, för BP var det tur att bollen studsade ifrån den fristående Älvsjö-anfallaren. Vad som följer sedan är precis den nerven som finns när laget du håller på har en ledningen med 1-0 och tiden går, kropparna blir lite tyngre, skallarna lite mindre klara. Det är chanser åt båda håll, men i BPs mål storspelar Nichole Persson.
– Jag tror hon är vår bästa spelare idag, sammanfattar tränare Marcelo Fernandez.
– Hon räddar oss vid flera tillfällen.

Persson var en förgrundsfigur, kapten Isabell Hammarbäck en annan. Dessutom fick vi se fina seriedebuter i BP-tröjan för Emma Salomonsson, Esti Montes De Oca (hemvändare) och Emelie Eriksson.

BP fortsätter vecka på bortaplan, lördag eftermiddag blir det bussfärd till Östgötaporten i Norrköping för match mot blåvita IFK Norrköping.

Fakta Division Ett Södra Svealand
Älvsjö AIK – BP
0-1 (0-1)
Mål: Michelle Rojas Flores
Varningar: BP: Sofia Nilsson

BPs lag: Nichole Persson – Emma Salomonsson, Lovisa Norrby, Sofia Nilsson, Filippa Wallén – Therese Dahlberg, Daniela Novakovic (Michaela Larsson, 90+3), Eldina Ahmic – Isabell Hammarbäck, Madicken Stigberg (Esti Montes De Oca, 76), Michelle Rojas Flores (Emelie Eriksson, 83)