Seger i träningsmatchen mot Eskilstuna

Sista genrepet inför omstarten av OBOS Damallsvenskan. Matchen kom att präglas av dwet kraftiga regnet som drog in övr Grimsta strax innan avspark. Matchen slutade När bollen s ...

När bollen stannar av i vattenpölar på en konstgräsplan, du har du ett tydligt bevis på att det regnar rejält. Kranen stod öppen under hela matchen och alla spelare fick kämpa med balans, bollkontroll och piskande droppar i ögonen.

Spelmässigt blev det därför en kamp, för båda lagen. Klara löpningar fick avbrytas för att bollen stannade upp och korta passningar blev ännu kortare av samma anledning. Men, lagen försökte spela boll och i möjligaste mån undvika det ”långa” spelet. Första halvlek blir chansfattig där gästande Eskilstuna hotar med hörnor och ett avslut från håll som går högt över ribban.

I andra halvlek kliver BP fram hårdare och skapar direkt ett bra läge när Alexsandra Lobanova får ruggig träff på bollen och prickar ribbans underkant. Kort därefter träffas Vaila Barsley oturligt av ett skott rakt över näsan. Barsley faller till marken och får hjälp att ta sig in i omklädningsrummet för att vila och utreda eventuell hjärnskakning. Alice Ahlberg klev in i hennes ställe som mittback.

BP ska ta ledningen efter den starka öppningen av andra halvlek. Tempst-Mari Norlin rinner igenom på vänsterkanten och slår ett hårt inspel genom straffområdet där Ellen Toivio möter från andra kanten. Avslutet är hårt och säkert placerat nära stolpen.

Direkt efter målet gör BP ett kvadrupelbyte som ger hack i matchens tempo. Eskilstuna växlar upp och skapar några bra lägen, men utan att sätta press på Maddy Talbot i BP-målet.

BP håller undan och vinner matchen med 1-0.

Fakta Träningsmatch
BP – Eskilstuna United
1-0 (0-0)
Mål: Ellen Toivio

Laget: Maddy Talbot – Alexsandra Lobanova (Mathilda Johansson Prakt, 63), Vaila Barsley (Alice Ahlberg, 51), Shannon Woeller, Wilma Wärulf – Emilia Bengtsson, Ella Reidy, Ida Bengtsson (Frida Boriero, 63) – Ellen Toivio (Klara Andrup, 63), Daniela Famili (Jennifer Sjösten, 63), Tempest-Marie Norlin (Engla Söderkvist, 86)

OBOS Damallsvenskan startar om med match mot Kif Örebro på bortaplan söndag 14 augusti 15:00. Nästa hemmamatch i serien spelas söndag 28 augusti 15:00 mot AIK hemma på Grimsta IP. Köp biljett via bp.ebiljett.nu.