Tim Söderström lämnar BP efter säsongen

Tim Söderström lämnar BP efter säsongen

Share

Tim Söderström lämnar BP efter säsongen

Mittfältaren Tim Söderström lämnar BP efter säsongen 2018 för spel med Hammarby IF. Söderström har signerat ett kontrakt med Hammarby som börjar gälla från första januari 2019, dag ...

Mittfältaren Tim Söderström lämnar BP efter säsongen 2018 för spel med Hammarby IF. Söderström har signerat ett kontrakt med Hammarby som börjar gälla från första januari 2019, dagen efter det nuvarande kontraktet med BP går ut.
– Tim har tagit ett beslut att gå vidare i sin karriär vilket vi får förhålla oss till och respektera. Vi har gjort allt från föreningens sida, utifrån våra ekonomiska ramar och det sportsliga, för att skapa bästa möjliga förutsättningar för spelaren, säger Daniel Majstorovic, Sportchef Herr i BP.

Text: Peter Appelquist
Foto: Henke Råssmo

Tim Söderström fostrades i BPs Akademi innan han lämnade för spel med Djurgårdens IF under de senare junioråren. Under tiden i Djurgården var Söderström även utlånad till Jönköpings Södra IF i Superettan. Inför säsongen 2017 återvände Söderström till BP efter spel med Assyriska FF och var bidragande i den trupp som vann Superettan och förde BP tillbaka till Allsvenskan. Under säsongen 2018 i Allsvenskan har Söderström vuxit fram som en stadig spelare på mittfältet och visat upp en fin kvalité i fler matcher.
– Tim har stått för en imponerande utveckling under året och vi inledde förhandlingar om en förlängning på ett tidigt stadium under säsongen, berättar Daniel Majstorovic.
– Tim har uppträtt mycket professionellt under hela tiden och fokuserat på sitt spel i BP.
– Nu har Tim själv gjort valet att lämna BP för spel med Hammarby och vi önskar honom lycka till på den resan.

Söderström spelar i BP säsongen ut och är tillgänglig i samtliga tävlingsmatcher under resterande kontraktstid.
– Jag känner stor kärlek för BP, jag är en BP-spelare och är uppvuxen här, säger Söderström till hemsidan.
– Det var ett tufft beslut och det vägde fram och tillbaka. Men tillslut bestämde jag mig för att följa det jag känner är bäst för mig och då blev valet Hammarby.
– Jag vill avsluta på bästa sätt för att se till att vi hänger kvar i Allsvenskan. Jag förstår att det ser konstigt ut att skriva på för en annan klubb mitt under säsong, men jag känner inget annat än kärlek för BP.