Theo Bergvall skriver senioravtal
Förra årets möte, Theo Bergvall. Foto: Tomas Sedin / @sedinbild

Theo Bergvall skriver senioravtal

Share

Theo Bergvall skriver senioravtal

Ytterbacken Theo Bergvall tar klivet upp som permanent del av herrtruppen. Under helgen signerades ett treårsavtal och när herrtruppen startade upp träningsverksamheten under månd ...

Ytterbacken Theo Bergvall tar klivet upp som permanent del av herrtruppen. Under helgen signerades ett treårsavtal och när herrtruppen startade upp träningsverksamheten under måndagen var Bergvall med fullt ut.

– Det känns kul och är efterlängtat för mig. Jag har varit med och tränat en hel del under våren, men nu är jag med på riktigt, säger Bergvall. 

Seniordebuten har vi redan fått se, det har gått en knapp månad sedan Bergvall byttes in mot Halmstads BK på bortaplan i Superettan. En debut som sportchef Peter Kisfaludy hyllar.

– Han gjorde ett bra inhopp då, minns Kisfaludy.
– Theo är en modern ytterback som har stora offensiva kvalitéer. Han är bra med boll, är teknisk och är väldigt löpstark.

Bergvall själv är inne på samma saker nää han beskriver sig själv som fotbollsspelare.
– Jag är snabb och har ett bra passningsspel. Jag är också bra på att bryta linjer och driva boll över lagdelar, säger Bergvall

Theo Bergvall är nästa namn i den långa listan över spelare som tagit klivet från akademi till seniortrupp i BP. 
– Otroligt roligt att få lyfta upp en egen spelare till herrtruppen. Vi pratar ju om att plocka äpplet när äpplet är moget och det har Theo visat under våren. Han har varit med och roterat i träning med herrtruppen, säger Kisfaludy.

– Det kommer att vara en invänjningsperiod från junior till senior där han får tid att växa in i laget under sommaren och hösten. 

Det är inte en ny miljö som Bergvall kliver in i då han tränat med herrtruppen sedan i höstas, men med ett signerat seniorkontrakt som gäller i tre år har en ny nivå i karriären noterats för den snabbt flygande ytterbacken.

– Jag får en bättre träningsmiljö. Jag vill utvecklas så mycket som möjligt och samtidigt bidra till att laget utvecklas och självklart vinna matcher, avslutar Bergvall.

Herrtruppen startade upp ”höstsäsongen” måndag 13 juni. 14 juni åker laget till Kristinehamn för träningsläger som avslutas med match i U21-serien mot Degerfors IF lördag 18 juni. Superettan start om med hemmamatch måndag 27 juni 19.00 då Östers IF kommer till Grimsta. 

Biljett köps via bp.ebiljett.nu.