Teo Grönborg skriver A-lagskontrakt

Teo Grönborg skriver A-lagskontrakt

Share

Teo Grönborg skriver A-lagskontrakt

Teo Grönborg, 18, skriver på ett A-lagskontrakt med BP. Teo är en kraftfull mittfältare som debuterade redan i höstas för BP:s herrlag. Text: Philip KämpeFoto: Thomas Sedin (S ...

Teo Grönborg, 18, skriver på ett A-lagskontrakt med BP. Teo är en kraftfull mittfältare som debuterade redan i höstas för BP:s herrlag.

Text: Philip Kämpe
Foto: Thomas Sedin (Sedin Bild)

Teo Grönborg blir näste BP-talang att ta klivet upp från Herr-U till A-laget. Teo har nu skrivit på sitt första A-lagskontrakt men han var redan med på träningar förra året med herrlaget. Teo gjorde även debut i Svenska Cupen när BP slog Karlbergs BK med 3-1, en match som Teo startade. På ungdomssidan var Teo med och vann Ligacupen för P17 2019 när han gjorde ett av målen i finalen när BP besegrade Hammarby med 3-0. Teo är även lillebror till före detta BP-spelarna Lisa och Fia Grönborg som båda spelade i BP:s damlag.

– Teo är en riktig karaktärsspelare som kommer att tillföra en ruskig vinnarskalle till truppen kommande säsong, kommenterar Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Grattis till kontraktet Teo!
– Tack!
Hur känns det att skriva ditt första A-lagskontrakt?
– Det känns stort att skriva mitt första A-lagskontrakt, det är något jag jobbat för väldigt länge nu och kämpat väldigt hårt för att uppnå.
Dina storasystrar Lisa och Fia har tidigare spelat i klubben, hur häftigt är det nu att du också blir en seniorspelare i BP?
– Haha, det känns bra att jag nu också får spela professionellt precis som de gjorde.
Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Som spelare sliter jag hårt och håller mig allra helst inne på mitten, resten tycker jag att alla som ser mig spela får bilda sin egen uppfattning om.
Vad är din målsättning för säsongen 2021?
– Jag hoppas kunna prestera och på så vis förtjäna så mycket speltid som möjligt. Jag är väldigt glad över den här chansen och ser fram emot att fortsätta utvecklas och ta nästa kliv här i BP.