Tack för allt, Marcelo Fernandez
Foto: Erik Bjernulf

Tack för allt, Marcelo Fernandez

Share

Tack för allt, Marcelo Fernandez

Huvudtränare Marcelo Fernández lämnar uppdraget som huvudtränare för vårt damlag i OBOS Damallsvenskan. Efter sex fantastiska år, med ständig utveckling, har det blivit dags för n ...

Huvudtränare Marcelo Fernández lämnar uppdraget som huvudtränare för vårt damlag i OBOS Damallsvenskan. Efter sex fantastiska år, med ständig utveckling, har det blivit dags för nya utmaningar i karriären för Marcelo och ett nytt ledarskap för BP Dam. 

– Vi har haft sex fina år tillsammans. Jag känner stor tacksamhet för arbetet och vänskapen som vuxit fram under den här tiden som kollegor, säger sportchef Staffan Jacobsson. 

Jag är glad och tacksam över åren tillsammans och att vi lyckas uppnå målen vi satt upp. Att vinna Division Ett och kvala upp till Elitettan. Etablera oss där, för att sedan avancera till allsvenskan. BP har varit en stor del av mitt liv senaste åren och jag är stolt över vad vi åstadkommit säger Marcelo Fernández. 

Marcelo Fernández kom till BP inför säsongen 2017 då laget gjorde sin andra raka säsong i Division Ett. Första året blev det en sjätte plats i serien. 2017 vann vi Division Ett, men förlorade i kvalet till Elitettan. 2018 vann vi Division Ett igen och sedan kvalet till Elitettan. 2019 var vi tillbaka i Elitettan och 2021 tog vi tredjeplatsen som innebar uppflyttning till OBOS Damallsvenskan. Debutåret 2022 blev tufft, men efter en stark höst som avslutades med kvalseger mot IK Uppsala så löste vi ett nytt allsvenskt kontrakt.  

– Marcelo har varit med på hela resan och har under alla år visat hjärta för arbetet och för föreningen, säger Staffan Jacobsson. 

– Samtidigt ger det oss möjligheten att hitta ett nytt ledarskap som kan ta vårt arbete in i nästa fas av vår utveckling. 

Hur ledarstaben kommer att se ut 2023 presenteras senare.