Sur förlust mot Akropolis

Försäsongen avslutades tyvärr med årets första förlust. Herrarna föll mot Akropolis med 0-2 efter ett självmål och ett mål med matchens sista spark. Ett resultat som i efterhand k ...

Försäsongen avslutades tyvärr med årets första förlust. Herrarna föll mot Akropolis med 0-2 efter ett självmål och ett mål med matchens sista spark. Ett resultat som i efterhand kändes något orättvist.

Det börjar närma sig seriestart och under lördagen genomförde BP ett sista genrep hemma på Grimsta. Det skulle bli en tuff sådan då topptippade Superettanlaget Akropolis IF stod för motståndet. BP kom till start med en elva som till stor del lär vara lik den som vi ser i premiären. I motståndarlaget fanns även en drös spelare med BP-kopplingar som t.ex. Mauricio Albornoz, Fredrik Hammar m.fl. och BP-utlånade Kristoffer Grauberg Lepik.

BP inledde piggast och redan efter tre minuter skapade man ett läge när Omar Faraj fick bollen nere vid kortlinjen. Omar slog in bollen bakåt i straffområdet men på en studsande passning lyckades lagkapten Gustav Sandberg-Magnusson inte hålla nere avslutet. Ungefär tio minuter senare testade Samuel Leach Holm på en ambitiös cykelspark som tvingade gästernas målvakt till att tippa bollen till en hörna.

Den första halvleken var en fartfylld tillställning men också en hetsig sådan. Det var mycket gräl mellan lagen och även domaren fick skäll från båda lagen. Det kändes onekligen inte som en träningsmatch när Carl Elfgren Nyström och Fredrik Hammar satte pannorna mot varandra. Spelmässigt svängde det i mitten av halvleken där Akropolis hotade med snabba omställningar medan BP löpte mycket i djupled. Chanser växlades mellan lagen där Marcus Burman var nära att öppna målskyttet för gästerna med en volley och åt andra hållet dundrade Omar Faraj bollen i gaveln.

Matchens första mål tillföll till slut Akropolis på ett mycket olyckligt sätt. I den 37:e minuten på ett inlägg från vänster råkade BP:s Oscar Krusnell nickskarva in bollen i eget mål. Ett 0-1-resultat som stod sig in till pausvilan och som inte kändes helt rättvist.

Den andra halvleken inleddes med att BP forcerade framåt för att få till en kvittering. Trots att man lyckades trycka ned Akropolis djupt i banan lyckades BP inte skapa en stor bunt med chanser. Det främsta läget kom i den 62:a minuten när Faraj frispelade Sandberg-Magnusson men Akros målvakt var snabbt ute och kunde täcka undan.

Med ungefär en fjärdedel kvar av matchen började BP göra en massa byten vilket gjorde att man tappade det momentum som man hade. Samtidigt klarade de vitklädda gästerna av att hålla i bollen mer och skapade även en del farligheter. BP:s Jonas Olsson som vaktade stolparna stod för ett par högkvalificerade räddningar för att hålla liv i matchen.

Hoppet om en kvitteringen var inte vilseledande utan BP fortsatte att hota. I slutet av matchen var Lovette Felicia närmast att spräcka nollan. BP vann bollen högt varpå Felicia rundade målvakten men en Akropolisförsvarare hann tillbaka för att rensa undan bollen på mållinjen. Även Jardell Kanga och Christer Gustafsson hade varsitt läge inne i boxen men tyvärr hittade de inte nätet.

Istället med matchens sista touch kunde Akropolis spika slutresultatet 0-2 när Christian Rubio Sivodedov nickade in ett vänsterinlägg. Detta blev alltså BP:s första icke seger under 2021 och Christer Mattiassons första förlust i rödsvart. Annars hade BP en förhoppningsfull försäsong där man vann sju utav åtta matcher där man bland annat besegrade allsvenska Djurgården och AIK.

Nästa vecka är det tävlingspremiär. BP är först ut i landet och spelar på Långfredagen mot IF Karlstad. Avspark kl. 13:00 på Grimsta IP.