Storseger mot Hudiksvalls FF

BP tog en ny seger på hemmaplan när man besegrade Hudiksvalls FF med 5-0. Målskyttar blev Monir Jelassi x2, Gustav Sandberg-Magnusson, Simon Helg och Jardell Kanga. Jardell blev d ...

BP tog en ny seger på hemmaplan när man besegrade Hudiksvalls FF med 5-0. Målskyttar blev Monir Jelassi x2, Gustav Sandberg-Magnusson, Simon Helg och Jardell Kanga. Jardell blev därmed den yngsta spelaren någonsin att göra mål för BP, 15 år och 153 dagar gammal.

Fler foton klicka här

Under lördagen var BP:s herrar tillbaka på Grimsta IP där man hittills vunnit alla sina matcher. För motståndet stod ett formstarkt Hudiksvalls FF med tre raka segrar. Det skulle dock visa sig bli en hyfsat ensidig tillställning åt BP:s fördel.

Bortalaget lyckades dock inledningsvis frustrera hemmalaget när BP inte lyckades spräcka målnollan. Först var Ali Suljic nära att göra en repris på hans drömmål mot Örebro Syrianska förra året men Alis skott från ungefär 30 meter prickade ribban. Nästa gyllene chans för BP fick Marijan Cosic som även han överlistade målvakten men inte försvararen som på millinjen täckte undan bollen.

I den 35:e minuten kom till slut ett välförtjänt 1-0-mål och snyggt var det också när ”Gurra” Sandberg-Magnusson knorrade in bollen i bortre krysset.

Målskyttet lossnade rejält i den andra halvleken och väldigt fort avgjorde BP matchen. Först var det Monir Jelassi som styrde in ett inspel från Marijan Cosic med knäet. Bara någon minut senare dunkade Monir även in 3-0 denna gång framspelad av Oscar Krusnell. Krusnell som har flest assistpoäng i BP denna säsong adderade ytterligare en assistpoäng när han passade fram inhopparen Simon Helg som kunde placera in fyran.

I den 81:a matchminuten skrevs även historia på Grimsta när Jardell Kanga mycket läckert satte 5-0. Därmed blev Jardell den yngste målskytten någonsin i tävlingssammanhang för BP, 15 år och 153 dagar gammal. Han är därmed 118 dagar yngre än vad Jack Lahne var när han satte rekordet 2017.

Hur känns det att vara BP:s yngste målskytt någonsin?
– Det känns jätteskönt faktiskt. Jag har väntat ett tag på det här målet och det har äntligen kommit, säger Jardell Kanga.

– Jag fick en passning av Monir, sen vi kom 2 mot 1 och jag tänkte aldrig att jag passar här så jag finta backen och sen placera den på bortre, säger Jardell om sitt historiska mål.

Slutresultatet blev 5-0 till BP som fortsatt är obesegrade efter sju omgångar. Nästa helg ställs BP på bortaplan mot HTFF. En match som Sandberg-Magnusson kommer att missa då han ådrog sig sitt tredje gula kort och är därmed avstängd.

BP – Hudiksvalls FF
5-0 (1-0): 1-0 Gustav Sandberg-Magnusson 35’, 2-0 Monir Jelassi 50’, 3-0 Monir Jelassi 52’, 4-0 Simon Helg 65’, 5-0 Jardell Kanga 81’.
Utv: Liam Collings 89’.

BP:s laguppställning
Olsson – Falkeborn (Ceesay 71’), Frej (Elfgren Nyström 78’), Suljic, Krusnell – Zlotnik – Jelassi, Sandberg-Magnusson, Leach Holm (Gustafsson 63’), Cosic (Helg 63’) – Faraj (Kanga 63’).