Storseger för herrarna mot Linköping City

Andra träningsmatchen och även andra segern för BP:s herrar som under lördagen tog en komfortabel 6-0-seger hemma mot FC Linköping City. Text: Philip KämpeFoto: Erik Bjernulf ...

Text: Philip Kämpe

I försäsongspremiären förra helgen ställdes BP mot allsvenska Djurgården. Då var Djurgården det spelförande laget där BP fick fokusera på försvarsspelet och kontringar. Denna helg i den andra träningsmatchen tog BP emot FC Linköping City som är hemmahörande i Ettan Södra och då blev BP det styrande laget.

I den första halvleken lyckades BP inte riktigt skruva upp tempot vilket gjorde matchen ganska avslagen. Gästerna ställde inte heller till några större problem för BP-försvaret vilket gjorde att de första 45 minuterna slutade mållöst. En farlig chans skapade dock BP i slutet av halvleken när Marijan Cosic sköt men Linköpings målvakt gjorde en fin räddning uppe i sitt vänstra kryss.

I den andra halvleken hände det desto mer i målväg. BP rivstartade med Omar Faraj i spetsen. Direkt knuffade han undan gästernas enorma mittback varpå han serverade Aron Sandén som kunde ge BP ledningen. Kort därefter utökade Omar själv BP:s ledning när han liggandes sparkade in bollen efter att ha blivit nedsparkad av en försvarare.

Nyförvärvet Monir Jelassi som nätade i sin BP-debut mot Djurgården hade ytterligare en effektiv dag på jobbet. Efter att ha assisterat till 2-0-målet blev han sedan fälld inne i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Straffen förvaltades säkert av Simon Helg. BP:s fjärde mål kom när Omar Faraj hade fortsatt lekstuga med motståndarna och efter ett par suldragningar kunde han dunka in bollen via stolpen. Monir Jelassi gjorde sedan 5-0 med ett distinkt avslut när han hamnade ensam framför mål.

Slutresultat blev till slut 6-0 efter att Simon Helg gjorde sitt andra för dagen med en läcker frispark i slutminuterna. BP har alltså fått en fin start på försäsongen med två segrar på två matcher. BP skulle ha spelat ytterligare en träningsmatch nu på onsdag den 17/2. Men den matchen har blivit inställd då det tilltänkta motståndet Enskede IK (Division 2) inte tillåts spela matcher pga. Covid-restriktioner. Nästa match blir istället på lördag den 20/2 hemma mot IFK Haninge.