Storartad seger i Madrid Football Cup för P06-1

Storartad seger i Madrid Football Cup för P06-1

Share

Storartad seger i Madrid Football Cup för P06-1

BPs P06-1 reste i veckan ner till Madrid för den prestigefyllda turneringen Madrid Football Cup där BP, tillsammans med andra storklubbar såsom PSG, FC Barcelona, och Chelsea FC g ...

BPs P06-1 reste i veckan ner till Madrid för den prestigefyllda turneringen Madrid Football Cup där BP, tillsammans med andra storklubbar såsom PSG, FC Barcelona, och Chelsea FC gjorde upp om turneringsseger. Det var BP som visade hur fotboll ska spelas och spelade en storartad fotboll under hela veckan och vann tillslut finalen mot Atletico de Madrid med 2-0.
– Det här är det största som hänt BPs akademi, resultatmässigt, säger Tommy Söderström Sportchef Pojk i BP.

Text: Peter Appelquist Foto: Andreas Bergvall

I gruppspelet ställdes BP mot Admira Wacker (Österrike), Nordirlands P14-landslag och Getafe FC (Spanien). BP gick rent i gruppspelet trots lite tröga ben. BP vidare till åttondelsfinal där japanska Vegalta Sendai stod för motståndet. En jämn match där BP lyckades vinna med 1-0.

I kvartsfinalen väntade så Paris Saint-Germain, namnkunnigt så det förslår med bland andra Kylian Mbappés lillebror på planen. BP då? BP levererade fotbollsgodis och vann med klara 3-0 efter en uppvisning. I semifinalen fortsatte BP på den inslagna vägen och städade av FC Bayern München med samma siffror, 3-0.

Väl framme i finalen så kunde inte hemmalaget Atletico de Madrid stå emot det rödsvarta segertåget. Ett mål i varje halvlek ger 2-0 till BP och guld hem till Västerort.
– Det här är det största som hänt BPs akademi, säger Tommy Söderström, sportchef pojk.
– Närmast kommer P90-1 som vann inofficiella EM 2005 och fick åka till Kina. Men det här är så otroligt stort.

För P06-1 var det årets femte turnering med meriterat internationellt motstånd, precis som i Madrid har det blivit guld i samtliga turneringar 2019. Gothia Cup, Mediterranean International Cup, Medimurec Cup och Mallorca FutCup står tillammans med Madrid Football Cup på lagets meritlista från 2019.

Ett stort grattis till fina prestationer som ger resultat!