Stark prestation belönades med storseger

I årets hittills viktigaste match i toppmötet mot IFK Haninge, där all press låg på BP. Då visade herrarna klass och stod för säsongens helt klart bästa insats. Det tog en bit in ...

I årets hittills viktigaste match i toppmötet mot IFK Haninge, där all press låg på BP. Då visade herrarna klass och stod för säsongens helt klart bästa insats. Det tog en bit in på andra halvlek innan man fick sitt ledningsmål men efter det så lossnade det rejält. Slutresultatet blev till slut 4-0. Målen gjordes av Omar Faraj, Albin Linnér och Oskar Fallenius x2.

Innan matchen var det en nervös stämning bland de få supportrar som fick var på plats på Grimsta. En match som skulle avgöra om Superettandrömmen fortsatt skulle leva eller om man även nästa år skulle spela i Ettan Norra. Det BP som dock kom ut från start var inte alls spända och verkade inte berörda av allt som stod på spel.

Det var ett BP som radade upp chanser, pressade intensivt och vann tillbaka mycket bollar. Möjligtvis att gästerna Haninges spelsätt var till fördel för BP. Haninge valde att stå högt defensivt och försökte spela boll offensivt, deras identitet helt enkelt. Men för BP innebar det mer ytor offensivt att kunna löpa in på och under stunder i den första halvleken hotade man varje gång man hade bollen.

BP gjorde i princip allt utom mål i den första halvleken. I inledningen fick Philip Haglund ett jätteläge framför mål när han blev framspelad av Omar Faraj. Men Andre Bernardini i Haninges mål gjorde en fin benparad. I sekvensen precis efter tilldömdes BP en straff när bollen studsade upp på handen på en försvarare hos gästerna. Jesper Arvidsson stegade upp men återigen stod Bernardini för en otrolig räddning när han tippade straffen i sin vänstra stolpe. BP fortsatte ösa på och även Christer Gustafsson träffade virket när hans distansskott träffade samma stolpe som räddade Haninge vid straffen.

Åt andra hållet kändes det under de första 45 minutrarna aldrig farligt då Ali Suljic och Jesper Arvidsson patrullerade framför BP:s straffområde. Suljic framförallt var enorm och vann varenda nickduell mot Haninges Ashley Coffey.

Oron i paus var att bortalaget skulle snacka ihop sig och kunna hota på kontringar. Men BP kom ut till den andra halvleken med samma frenetiska energi som man hade hela den första. I matchminut 56 kom äntligen belöningen för BP när Omar Faraj gjorde allting på egen hand. Först vann hann bollen på mittplan och satte full fart framåt. Faraj kastade bort en försvarare som försökte stoppa honom med oschyssta medel. Inne i straffområdet vände han in och ut på ytterligare en Haningespelare innan han distinkt lade in bollen i bortre hörnet och 1-0 var ett faktum.

Därefter lossnade det rejält för BP. Bara några minuter efter ledningsmålet hamnade bollen framför fötterna på Oskar Fallenius som gjorde inga misstag när han lyfte in tvåan över gästernas målvakt. Fallenius var även arkitekten bakom 3-0-målet när han snyggt tog fram bollen längs vänsterkanten och spelade in bollen till Philip Haglund. Bernardini i Haningemålet stod för en fin räddning på avslutet från Haglund men på returen stod Albin Linnér redo och kunde passa in bollen i öppet mål från endast någon meter.

Haninge försökte snygga till siffrorna och började se vassare ut i anfallsspelet mot slutet av matchen. Men deras försök till reducering grusades när Mamadouba Diaby stod för en sanslöst ful tackling på Christer Gustafsson och Diaby fick syna det röda kortet direkt.

Precis innan matchklockan tickade förbi 90 så fick BP även in fyran. Fallenius och Haglund i fint kombinationsspel avslutades med att Fallenius vek in från vänster och sköt in bollen, otagbart för målvakten.

BP tog därmed tre viktiga poäng och behåller sin andraplats med tre omgångar kvar. Men kampen om kvalplasten är långt från över. Sollentuna FK ligger endast två poäng efter och IFK Haninge och IF Sylvia är fortsatt bara tre poäng ifrån BP. Nästa match i Ettan Norra för BP är borta mot Team TG FF 15/11 kl. 16:00.

Nästa match för BP är dock redan på onsdag då Svenska Cupen är tillbaka. Kl. 19:00 11/11 på Grimsta gästas BP av allsvenska IK Sirius.

BP – IFK Haninge
4-0 (0-0): 1-0 Omar Faraj 56’, 2-0 Oskar Fallenius 61’, 3-0 Albin Linnér 67’, 4-0 Oskar Fallenius 89’. Utv: Mamadouba Diaby 81’.

BP:s laguppställning
Lundin – Glasberg, Suljic, Arvidsson (K), Wallenborg – Ceesay, Gustafsson (Tesfai), Haglund – Linnér (Helg), Faraj, Fallenius