Staffan Jacobsson förlänger som Sportchef Dam i BP

Staffan Jacobsson förlänger som Sportchef Dam i BP

Share

Staffan Jacobsson förlänger som Sportchef Dam i BP

Sedan 2014 har Staffan Jacobsson rått om BPs damlag och verksamheten runt laget. Så kommer det fortsätta, ett förlängt kontrakt över säsongen 2020 är signerat, redan innan säsongen ...

Sedan 2014 har Staffan Jacobsson rått om BPs damlag och verksamheten runt laget. Så kommer det fortsätta, ett förlängt kontrakt över säsongen 2020 är signerat, redan innan säsongen 2019 är inledd.
– Jag är glad att kunna förlänga redan nu och att föreningen tror på det jobb jag gör, säger Staffan Jacobsson till hemsidan.

Text och foto: Peter Appelquist

Jacobsson klev in som huvudtränare när BP var nykomlingar i Elitettan 2014. Det första året blev ett uppstartsår och efter degraderingen från Elitettan tog Jacobsson över som sportchef inför säsongen 2015. Från det har organisationen runt laget, tillsammans med spelare och ledare, utvecklats till att nu åter vara tillbaka i Elitettan inför 2019.
– Sedan jag började som sportchef tycker jag vi tagit steg hela tiden, säger Jacobsson.
– 2015 kom vi sexa i Division Ett, 2016 trea,. 2017 vann vi Division Ett, men förlorade kvalet. 2018 tog vi äntligen steget upp. Både resultatmässigt och organisatoriskt har vi utvecklats. Förhoppningsvis kan vi fortsätta uppåt kommande år.

BP spelar första träningsmatchen för året nu på lördag 2 februari 11.30 då KIF Örebro kommer till Grimsta på besök. Fri entré! Matchen sänds dessutom via IFBP.se/bptv-live.