Snart dags för BP Volkswagen Cup 2018
Foto: Henke Råssmo

Snart dags för BP Volkswagen Cup 2018

Share

Snart dags för BP Volkswagen Cup 2018

10-12 augusti är det dags för BP Volkswagen Cup 2018. Cupen samlar Nordens främsta akademier på flick- och pojksidan och vi kan njuta av fantastisk fotboll i dagarna tre i sex olik ...

10-12 augusti är det dags för BP Volkswagen Cup 2018. Cupen samlar Nordens främsta akademier på flick- och pojksidan och vi kan njuta av fantastisk fotboll i dagarna tre i sex olika åldersklasser.
– I år är Volkswagen Cup större än någonsin med bland annat en helt ny klass för flickor födda 2009, säger Oscar Therén, Arrangemangsansvarig i BP. 

För tredje året i följd är turneringen öppen för både flicklag och pojklag. Turneringen drar igång med första matchen på fredagen kl. 16.00 och sista matchen kl. 15.00 på söndagen.
– Många matcher och roliga aktiviteter kan jag utlova, säger Oscar Therén.

Läs mer om BP Volkswagen Cup på bpvolkswagencup.se. Gör du besök på Grimsta så lägg gärna upp bilder från cupen i sociala medier, använd då #BPVolkswagenCup.

Klasserna i årets upplaga av BP Volkswagen Cup är Flickor 2007 och 2008 samt Pojkar 2009, 2008, 2007 och 2005. Se spelschemat för klasserna här.

BP Volkswagen Cup spelas efter Svenska Fotbollförbundets nya regler från 2017. Turneringen spelas först i ett gruppspel där alla möter alla och övergår sen till ett seedat gruppspel. Alla lag går vidare till gruppspelsomgång två beroende på resultatet i första gruppspelsomgången. Alla lag garanteras spel alla tre dagarna och sex matcher.

  • Matcherna spelas 2 x 20 min på 7-mannaplan.
  • Alla matcher spelas på konstgräs
  • Alla lag är garanterade sex matcher

Alla deltagande lag är speciellt inbjudna till turneringen, målsättningen är att hålla en hög och jämn kvalité på matcherna och turneringen rakt igenom. Vi kommer att ha duktiga, utbildade domare, bra spelplaner och roliga aktiviteter mellan matcherna.

  • Alla matcher spelas på Grimsta IP (6 st olika spelplaner, karta finns i menyn ovan) cirka 5 minuters promenad som längst mellan planerna.

Historia
När cupen grundades hette den BP Ica Cup och var ett samarbete mellan Ica och BP, cupen spelades på Gärdet och var öppen för alla lag som ville delta. De flesta lagen som var anmälda till cupen kom från Göteborg och Stockholm. Från 2006 blev cupen en inbjudningsturnering och bytte namn till Dustin Cup och senare Stadium Cup. Nu bär vi stolt namnet BP Volkswagen Cup som en del av samarbetet med Volkswagen. Senaste åren har vi haft lag från framför allt Norden men även våra baltiska grannländer deltar flitigt.