Sent avgörande gav trea mot Jitex!

Sent avgörande gav trea mot Jitex!

Share

Sent avgörande gav trea mot Jitex!

Med ett mål av Klara Andrup med mindre än fem minuter kvar att spela såg BP till att hålla drömmen om allsvenskan levande. Text & foto: Tore Kleist(på bilden: Klara Andrup ...

Med ett mål av Klara Andrup med mindre än fem minuter kvar att spela såg BP till att hålla drömmen om allsvenskan levande.

Text & foto: Tore Kleist
(på bilden: Klara Andrup & Frida Boriero)

Efter en mållös första halvlek där hemmalaget Jitex började piggast men BP tog över mer och mer, hände det mesta efter halvtidsvilan. BP försökte driva upp tempot och skapade också farligheter. Efter drygt fem minuter fick Tempest-Marie Norlin bollen förbi en överspelad Jitex-målvakt men målet fredades av en back, och något senare fick Norlin ytterligare ett bra läge men lyfte bollen över ribban. BP fortsatte att oroa runt straffområdet och så småningom kom belöningen. En lång frisparkslyftning från Wilma Wärulf nådde en omarkerad Frida Boriero som med ryggen mot målet fick till en bakåtnick som gick över Emma Lind i hemmamålet. I ösregnet på Åbyvallen såg sedan gästerna ut att ha ganska bra grepp på händelserna och gick för att göra ytterligare mål. I stället kom en kalldusch när inhopparen Tindra Ivarsson Lidström med knappa tio minuter kvar kom högst på ett högerinlägg och från nära håll kunde nicka in kvitteringen. Det kändes som att ännu en seger höll på glida BP ur händerna samtidigt som både Uppsala och Lidköping var på väg att plocka poäng. BP tänkte dock inte lägga sig ner och ge upp utan fortsatte med det hårda arbete laget hade visat hela matchen. Utan att förringa de andras insatser måste Mathilda Johansson Prakt presspel lyftas fram. Hon sprang och sprang genom hela matchen på ett sätt som det är härligt att se en lagkapten göra. Typiskt för viljan hos BP-spelarna var att det var högerbacken Alexsandra Lobanova som med mindre än fem minuter kvar tog en offensiv högerlöpning ända ner mot kortlinjen och fick till ett inspel. Bollen passerade förbi målet och nådde Klara Andrup som ur dålig vinkel drog på med ett direktskott med vänsterfoten och BP-ledningen var ett faktum. Efter några nervösa slutminuter med bland annat ett par Jitex-hörnor kunde BP njuta av domarens slutsignal och jubla över tre nya poäng.

Uppsala behöll sin ledning mot Mallbacken men Lidköping blev poänglösa mot Alingsås. Det betyder att det nu endast återstår två lag i kampen om den sista uppflyttningsplatsen. Lagen har lika många poäng, men då det skiljer mycket i målskillnad är det som gäller för BP att ta fler poäng än Uppsala i sista omgången. Självklart blir det svårt då Uppsala har hemmamatch mot Jitex, men det är bara att gå ut och göra jobbet mot Älvsjö AIK hemma på Grimsta på lördag.

En omgång av årets Elitettan återstår alltså. Inget är avgjort och vi hoppas på stort stöd på Grimsta nästa lördag då BP ska försöka avsluta säsongen på bästa sätt. Häng med och stötta laget i säsongsavslutningen!

BPs laguppställning
Lovisa Koss – Alexsandra Lobanova, Märta Säfström, Lovisa Norrby (Sofia Parkner 86), Wilma Wärulf – Tempest-Marie Norlin (Ebba Ronquist 75), Frida Boriero, Wilma Finnman, Klara Andrup – Mathilda Johansson Prakt, Jennifer Sjösten (Michelle Rojas Flores 84)

Fakta Elitettan, omgång 25
Jitex Mölndal BK – BP
1-2 (0-0)
Mål: Jitex: Tindra Ivarsson Lidström 82 BP: Frida Boriero 64, Klara Andrup 86
Varningar: Jitex:   BP: –
Domare: Amane Kandas
Publik: 50