Seger med uddamålet mot IFK Haninge

Seger med uddamålet mot IFK Haninge

Share

Seger med uddamålet mot IFK Haninge

Det blev en ny seger för herrarna när försäsongen rullade vidare under lördagen. Matchens enda mål gjordes av BP:s nyförvärv Marijan Cosic som nätade mot sina förra klubb. Text ...

Det blev en ny seger för herrarna när försäsongen rullade vidare under lördagen. Matchens enda mål gjordes av BP:s nyförvärv Marijan Cosic som nätade mot sina förra klubb.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Efter möten med Djurgården och FC Linköping City ställdes BP för första gången i år emot en seriekonkurrent. IFK Haninge som förra året var med i toppstriden i Ettan Norra besökte under lördagen Grimsta IP.

BP som saknade ett antal spelare på grund av skador inledde matchen trevande. Men efter en tag började BP ta över mer och i den 26:e minuten kom även ledningsmålet från Marijan Cosic. Upprinnelsen till målet kom från högerkanten där Monir Jelassi tog sig runt och slog in bollen i boxen. Där hamnade bollen till slut framför fötterna hos Marijan som kunde slå in bollen hårt och lågt intill målvaktens vänstra stolpe.

Efter målet hade BP det mesta av bollinnehavet och skapade även ett par halvchanser. Men Haninge var heller inte ofarliga och vid ett tillfälle blev Jonas Olsson i BP-målet tvungen att rädda ett friläge.

1-0 var resultatet i pausen och det blev även slutresultatet. Den andra halvleken lyckades inte matcha den första i tempo och underhållningsvärde. Roligt var däremot att vi fick se Lovette Felicia göra debut efter att ha missat de två första matcherna med en skada.

Mot slutet av matchen hamnade BP lägre och fick fokusera på att hålla tätt när Haninge tryckte på för en kvittering. Alexander Lundin som vaktade målet i den andra halvleken behövde dock inte ingripa vid något tillfälle.

Nästa match för BP blir nästa söndag när IFK Luleå kommer på besök. Matchstart kl. 16:00 på Grimsta IP.

BP – IFK Haninge
1-0 (1-0): 1-0 Marijan Cosic 26 min.

BP:s laguppställning:
Olsson (Lundin) – Falkeborn, Frej, Suljic (Sögaard), Krusnell (Bennarp) – Zlotnik (Ceesay) – Jelassi (Nildén), Sandén (Gustafsson), Sanndberg-Magnusson (Grönborg), Cosic (Wallenberg) – Faraj (Felicia)